Több mint 360 millióért árverezik el a Banksy festette kamiont

Contextus

Contextus

Legalább másfél millió fontért (~366 millió forint) kel el az a 17 tonnás Volvo, amit még 2000-ben festett le Bansky. A Bonhams aukciós oldal szerint ez a művész legnagyobb műalkotása.

Egy és másfél millió font közötti összegért kel el a Banksy-kamion, írja az ArtsyTurbo Zone Truck (Laugh Now But One Day We’ll Be In Charge) egy 1988-as, 17 tonnás Volvo FL6. A titokzatos utcaművész 2000-ben alakította át saját ízlése szerint a jármű külsejét és két helyen is szignózta azt.

A Turbo Zone Truck (Laugh Now But One Day We’ll Be In Charge) / Fotó: Bonhams

A mű egy szilveszteri bulin született meg Spanyolországban és még további két hétig készült. Itt láthatóak először a klasszikus Bansky-motívumok, úgy, mint a repülő majmok vagy a jelmondat:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Laugh now but one day we’ll be in charge[/perfectpullquote]
– vagyis “nevess csak, de egy nap mi leszünk a vezetők.” A kamion sokáig a Turbozone Circus-t szolgálta, egy extrém művészbandát, akik pirotechnikájukról váltak híressé. Sikerüknek köszönhetően a jármű megjárta Európát és Dél-Amerikát is.

Banksy a Velencei biennálén próbálta kiállítani provokatív alkotásait

A videóban a street art művészt (vagy egy neki dolgozót) láthatunk, ahogy kiállít egy kilenc panelos festményt a Velencei biennálén. A festményeket egy tábla kíséri, amin a „Velence olajban” felirat olvasható. Az alkotáson egy hatalmas luxushajó szorítja ki a gondolákat a Rialtó-híddal és a Szent-Márk székesegyház zal a háttérben.

Azok számára pedig, akik kíváncsiak a 17 tonnás csoda műszaki állapotára, szintén jó híre van az árverezőknek: tökéletesen vezethető. A szerencsés tulajdonos még egy elismervényt is kap Banksy végrehajtó irodájától.

Kezdőlap > Uncategorized > Több mint 360 millióért árverezik el a Banksy festette kamiont
Akták

Add meg itt a címsor szövegét

contextus teszt bejegyzés

Clark Middleton közkedvelt sorozatokban és filmekben játszott, gyerekkora óta krónikus betegségben szenvedett. Hősiesen viselte betegségét

prob2

proba proba proba proba proba proba proba

prob1

proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba proba

Még 8 cikk van az aktában
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

Megfélemlítés az interneten

Nincsen semmi baj. Igaz, az AKPH feloszlott, eltelt egy évtized új anyag nélkül, de Süveg ’Saiid’ Márk a háttérben már régóta készült az album formátumú feltámadásra.

Na most mi lesz?

Nincsen semmi baj. Igaz, az AKPH feloszlott, eltelt egy évtized új anyag nélkül, de Süveg ’Saiid’ Márk a háttérben már régóta készült az album formátumú feltámadásra. Elvek mentén, de alku

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból