Nézem Képzőművészet Több mint 360 millióért árverezik el a Banksy festette...

Több mint 360 millióért árverezik el a Banksy festette kamiont

Promóció

Legalább másfél millió fontért (~366 millió forint) kel el az a 17 tonnás Volvo, amit még 2000-ben festett le Bansky. A Bonhams aukciós oldal szerint ez a művész legnagyobb műalkotása.

Promóció
- Advertisement -

Egy és másfél millió font közötti összegért kel el a Banksy-kamion, írja az ArtsyTurbo Zone Truck (Laugh Now But One Day We’ll Be In Charge) egy 1988-as, 17 tonnás Volvo FL6. A titokzatos utcaművész 2000-ben alakította át saját ízlése szerint a jármű külsejét és két helyen is szignózta azt.

A Turbo Zone Truck (Laugh Now But One Day We’ll Be In Charge) / Fotó: Bonhams

A mű egy szilveszteri bulin született meg Spanyolországban és még további két hétig készült. Itt láthatóak először a klasszikus Bansky-motívumok, úgy, mint a repülő majmok vagy a jelmondat:

Laugh now but one day we’ll be in charge


– vagyis “nevess csak, de egy nap mi leszünk a vezetők.” A kamion sokáig a Turbozone Circus-t szolgálta, egy extrém művészbandát, akik pirotechnikájukról váltak híressé. Sikerüknek köszönhetően a jármű megjárta Európát és Dél-Amerikát is.

Banksy a Velencei biennálén próbálta kiállítani provokatív alkotásait

A videóban a street art művészt (vagy egy neki dolgozót) láthatunk, ahogy kiállít egy kilenc panelos festményt a Velencei biennálén. A festményeket egy tábla kíséri, amin a „Velence olajban” felirat olvasható. Az alkotáson egy hatalmas luxushajó szorítja ki a gondolákat a Rialtó-híddal és a Szent-Márk székesegyház zal a háttérben.

Azok számára pedig, akik kíváncsiak a 17 tonnás csoda műszaki állapotára, szintén jó híre van az árverezőknek: tökéletesen vezethető. A szerencsés tulajdonos még egy elismervényt is kap Banksy végrehajtó irodájától.

Promóció
ForrásArtsy
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3