Banksy ügynöke képeket tesz közzé a könyvében a titokzatos művészről

Steve Lazarides könyvet ad ki, benne számos fotóval a titokzatos street art művészről. Igaz, az arca egyiken sem látszik.

Több mint egy évtizeden át dolgozott együtt Banksyvel Steve Lazarides: az ügynöke, fotósa, sofőrje és kiállításainak szervezője volt 1997-től tizenegy esztendőn át.

banksy kiállítás banksy kép banksy könyv steve lazarides
Ki lehet vajon a titokzatos Banksy / Fotó: Steve Lazarides

A férfi most könyvet készül kiadni a művész mellett töltött időszakáról Banksy Captured címmel, amelyben számos fotót is publikál róla, írja a BBC. Noha nem látható az arca egyiken sem, azonban a fenti fotóból kiderül, milyen testalkata, haja és egyéb ismertetője lehet a titokzatos művésznek.

A parlamentet csupán csimpánzok népesítik be – Banksy képe rekordáron kelt el

Banksy számára rekordot jelentő és a várakozásokat jelentősen felülmúló 9,9 millió fontért – több mint 3,7 milliárd forintért – kelt el az egyik leghíresebb és legnagyobb méretű képe, amelyen csimpánzok népesítik be a brit törvényhozás alsóházát. banksy képek, banksy parlament, devolver parliament

A fotókat maga Lazarides készítette a személyazonosságát titokban tartó alkotóról, de nem fedi fel a kilétét: az arca az egyik képen sem látszik.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Tizenegy csodálatos évig dolgoztam vele, ez idő alatt minden lehetséges szabályt megszegtünk, jó néhány törvénnyel együtt[/perfectpullquote]

– mondta Lazarides.

Egyszerűen kivágták az ajtóból Banksy, a 2015-ös terrortámadások áldozataira emlékező képét

A Bataclan koncerthelyszín egyik oldalsó vészkijáratára festett alkotás egy gyászoló fiatal nőt ábrázolt. A világ legismertebb graffitise így emlékezett meg a 2015-ben elkövetett terrortámadás áldozatairól. A festményt kivágták és eltávolították az ajtóról – számolt be róla vasárnap a BBC. „Mélyen fel vagyunk háborodva” – írta a Bataclan a Twitteren.

A BBC-nek arról is beszélt, hogy gyűlöli a művészvilágot. “Csak azért kerültem bele, mert Banksy a sztratoszférába katapultálta a mozgalmat. Nagy menet volt, de örülök, hogy kiszálltam” – mondta.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból