Vélhetően egy Banksy-festmény támogatja a környezetvédelmi tüntetőket Londonban

A londoni Marble Arch egyik alacsony falán jelent meg egy falfestmény, amiről többen úgy gondolják, Banksy műve lehet, írja az Artsy.

A helyszínen egy kéthetes tüntetés folyt egy környezetvédelmi csoport, az Extinction Rebellion által. A falfestmény egy fiatal lányt ábrázol, ahogy egy kicsi növény mellett ül kezében egy a csoport logóját ábrázoló apró transzparenssel. Mellette pedig egy felirat látható: „Mától a kétségbeesés véget ér, és a taktika megkezdődik”.

Banksy garázsra festette új művész, és már milliókért tovább is adott rajta a tulaj

Az Ian Lewis garázsára fújt alkotás, ami egy hamuban játszó gyereket ábrázol, rengeteg turistát vonzott a környékre. A művet megpróbálták megrongálni, és a tömeg rengeteg stresszt okozott Lewis-nak, bizonyára ezért döntött úgy, eladja John Brandlernek. Ám alig, hogy valaki több mint 1 millió fontért megvásárolta az alkotást, a kép ledarálta magát.


Ha Banksy megerősítené, hogy ő felelős a festményért, az egy cél komoly támogatását jelentené egy olyan művésztől, aki hajlamosabb az iróniához nyúlni. Azonban a művész általában Instagramon és a weboldalán szokta vállalni a felelősséget munkáiért, ezt pedig még nem tette meg.

banksy környezetvédelem extinction rebellion banksy kép londoni banksy
Ha Banksy megerősítené, hogy ő felelős a festményért, az egy cél komoly támogatását jelentené egy olyan művésztől, aki hajlamosabb az iróniához nyúlni. / Fotó: Daily Beast

Mégis rengetegen meg vannak győződve róla, Banksy-é a londoni alkotás. Ennek oka, hogy a festmény stílusban és üzenetben is illeszkedik Banksy munkásságába. Az új alkotás még a Port talboti festmény folytatásának is tekinthető. A környezetvédelem egyértelműen egy olyan téma, amit Banksy jellemzően támogatni szokott.

legolvasottabb

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból