Vélhetően egy Banksy-festmény támogatja a környezetvédelmi tüntetőket Londonban

A londoni Marble Arch egyik alacsony falán jelent meg egy falfestmény, amiről többen úgy gondolják, Banksy műve lehet, írja az Artsy.

A helyszínen egy kéthetes tüntetés folyt egy környezetvédelmi csoport, az Extinction Rebellion által. A falfestmény egy fiatal lányt ábrázol, ahogy egy kicsi növény mellett ül kezében egy a csoport logóját ábrázoló apró transzparenssel. Mellette pedig egy felirat látható: „Mától a kétségbeesés véget ér, és a taktika megkezdődik”.

Banksy garázsra festette új művész, és már milliókért tovább is adott rajta a tulaj

Az Ian Lewis garázsára fújt alkotás, ami egy hamuban játszó gyereket ábrázol, rengeteg turistát vonzott a környékre. A művet megpróbálták megrongálni, és a tömeg rengeteg stresszt okozott Lewis-nak, bizonyára ezért döntött úgy, eladja John Brandlernek. Ám alig, hogy valaki több mint 1 millió fontért megvásárolta az alkotást, a kép ledarálta magát.


Ha Banksy megerősítené, hogy ő felelős a festményért, az egy cél komoly támogatását jelentené egy olyan művésztől, aki hajlamosabb az iróniához nyúlni. Azonban a művész általában Instagramon és a weboldalán szokta vállalni a felelősséget munkáiért, ezt pedig még nem tette meg.

Banksy Környezetvédelem Extinction Rebellion Banksy Kép Londoni Banksy
Ha Banksy Megerősítené, Hogy Ő Felelős A Festményért, Az Egy Cél Komoly Támogatását Jelentené Egy Olyan Művésztől, Aki Hajlamosabb Az Iróniához Nyúlni. / Fotó: Daily Beast

Mégis rengetegen meg vannak győződve róla, Banksy-é a londoni alkotás. Ennek oka, hogy a festmény stílusban és üzenetben is illeszkedik Banksy munkásságába. Az új alkotás még a Port talboti festmény folytatásának is tekinthető. A környezetvédelem egyértelműen egy olyan téma, amit Banksy jellemzően támogatni szokott.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk