Házikaranténban született új alkotásáról osztott meg képeket szerdán Banksy brit graffitiművész, aki ezúttal randalírozó patkányokkal festett tele egy fürdőszobát.

Az öt fotó a titokzatos művész Instagram-oldalára került fel. Banksy a képek mellé azt írta: “A feleségem gyűlöli, amikor otthonról dolgozom” – írja a BBC.

A patkányok gyakori szereplői a graffitiművész alkotásainak, aki ezúttal feltehetőleg saját otthonát használta “vászonnak”.

Banksy Patkanyok
Banksy Egy Korábbi Munkája, Amin Szintén Patkány Látható, Valamint Egy Felirat: “Ma Este Az Utcák A Miénk.” / Fotó: Getty Images

A fürdőszobában randalírozó patkányok egyike a törölközőtartón függeszkedik, a másik egy vécépapírgurigán fut, míg egy társuk épp a dolgát végzi a vécében.

. . My wife hates it when I work from home.

No Description

Három patkány a falitükröt igazgatja, egy pedig valószínűleg a karanténban töltött napokat számolja a falon.

Banksy, az „utcagyerek”, aki Molotov-koktélként robbant be az elitkultúra köreibe

A provokatív, a legális és a törvénytelen határmezsgyéjéből előszeretettel kilépő antikonformista művész sokkoló, vad ötletei nem tűrik a skatulyákat, műfaji besorolásokat. Kiismerhetetlen, műfajok és művészeti ágak határaival mit sem törődő projektekkel lepi meg a világot, immáron két évtizede. Ha csak a végeredményeket nézzük, mintha egy huszonéves, kifogyhatatlan energiákkal rendelkező örök lázadó rezonálna a legaktuálisabb problémákra.

Banksy legutóbb Valentin-napon rukkolt elő egy köztéri alkotással Bristolban. A falfestményt, amelyen egy kislány piros virágokat lő ki egy csúzlival, 48 órán belül megrongálták. De úgy nyilatkozott a művész, hogy jó munkát végeztek.

A street artist munkáiból Budapesten is kiállítást nyílt, ami igen megosztóra sikerült. A kiállítás kurátorával, Laczkovich Borbálát ennek apropóján interjúvoltuk meg. A kritikánkat ebben a cikkünkben olvashatod.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet