Banksy trollkodásába hiba csúszott, ezért darálta le csak részben az egymilliós festményét

A világ legrejtélyesebb művésze, a rejtőzködő  graffitis, Banksy közzétett egy videót, amiből kiderül, hogy egy kis hiba csúszott a legutóbbi akciójába, a ledarált festmény hírverésébe.

Ebben a rekordáron, 1,1 millió dollárért (310 millió forintért) elárverezett képe megsemmisítette önmagát. A Lány léggömbbel című alkotást New Yorkban árverezték el pár hete, de miután elkelt, a festmény ledarálta magát.

Ilyen még nem volt: Ledarálta magát az árverésen Banksy leghíresebb képe, amelyért 1 millió fontot fizettek

Ám alig, hogy valaki több mint 1 millió fontért megvásárolta az alkotást, a kép ledarálta magát. Darabokban jött ki a keretéből, mintha csak egy iratmegsemmisítőbe dugták volna – írja a The Guardian . A zseniális akcióról maga Banksy is posztolt egy képet az Instagram-oldalán: 50.6k Likes, 1,163 Comments – Banksy (@banksy) on Instagram: “Going, going, gone…”

Vagyis nagyrészt ledarálta, mert az alját sikerült felaprítani, de a teljes képet nem. (A legtöbb pénzt ajánló új tulajdonos egyébként úgy döntött, hogy ebben a formában is átveszi a képet.)

skynews sothebys banksy balloon 4444699
Banksy ledarált festménye / Fotó: The Guardian

Az új videóból kiderül, hogy ha Banksyn múlt volna, az új tulaj csak darabokat vehetett volna át, de a daráló a nagy napon elakadt. Itt lehet megnézni a gikszer sztoriját:

Shredding the Girl and Balloon – The Director’s half cut

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból