Ilyen még nem volt: Ledarálta magát az árverésen Banksy leghíresebb képe, amelyért 1 millió fontot fizettek

Kalapács alá került a street art művész, Banksy egyik leghíresebb képe, a Lány lufival. A képet péntek este bocsátották árverésre a Sotheby’s aukcióján Londonban. Valószínűleg még sosem volt a művészeti aukciók történetében: az eladott alkotás megsemmisült. 

Ám alig, hogy valaki több mint 1 millió fontért megvásárolta az alkotást, a kép ledarálta magát. Darabokban jött ki a keretéből, mintha csak egy iratmegsemmisítőbe dugták volna – írja a The Guardian.

A zseniális akcióról maga Banksy is posztolt egy képet az Instagram-oldalán:

Going, going, gone…

No Description

A helyszínen mindenki elképedte követte az egymillió fontos poént, és természetesen a telefonon licitáló vevő is ledöbbent.

Az aukciósház vezetői tanácstalanok, mi a teendő ilyen esetben. Ám az sem zárható ki, hogy a darabolás csak még feljebb viszi a Banksy-kép árát.

Itt egy videó is az esetről:

Banksy artwork self-destructs after selling at auction for £1m

Girl With Balloon, a well-known Banksy artwork, is the final item in an auction at Sotheby’s in London. Shortly after selling for £1.04m, the canvas passes t…

Banksy körül egyébként mindig forr a levegő. Nemrég még Moszkvában tartottak kiállítást, amiről halvány fogalma sem volt, meg sem kérdezték.

De volt olyan eset is, amikor egy férfi csak úgy, nemes egyszerűséggel kisétált a Banksy-aukcióról.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból