Nézem Képzőművészet Az új Banksy-alkotást megpróbálták megrongálni

Az új Banksy-alkotást megpróbálták megrongálni

Promóció

A legújabb Banksy-alkotást egy „részeges féleszű” próbálta megrongálni. A falfestmény körüli korlátokat és a műanyag védőborítást próbálta eltávolítani.

Promóció
- Advertisement -

A Dazeddigital szerint a rongálót még azelőtt sikerült elkergetni, hogy kárt tett volna a légszennyezésre reflektáló műben. A város dolgozik a Banksy-festmény megóvásán. Egy biztonsági őr vette észre a rongálót, majd a rendőrséget is kihívták.

Hát, ez meg mi a fene? – csodálkozott Banksy, mikor meglátta, kiállítása nyílt Moszkvában

A The Guardian brit napilap szerint a Banksy-kiállítás az idei nyár legvitatottabb kiállítása Moszkvában. A tárlat anyagában szerepel a művész egy eredeti vászonfestménye, a Mona Lisa és 25 további alkotása is, amelyeket a kiállítás szervezője, Alekszandr Nacskebija “egyedülállóként” méltatott. A kiállítást a művészeti eseményeknek otthont adó moszkvai Művészetek Központi Házában rendezték meg, és két hónap alatt mintegy 200 ezren látták.

A graffiti látogatók ezreit vonzotta a kisvárosba. A forgalmat irányítani kellett a megnövekedett közlekedés miatt. A nap minden percében vannak emberek a garázs előtt, a városi tanács örül a megnövekedett érdeklődésnek. Mindent megtesznek, hogy a következőkben jobban megszervezzék a falfestmény őrzését.

Eddig tartott: Ahogy sejtettük, lefestették az ál-Banksy-t

Azt, hogy ki festette le, és miért, egyelőre nem tudni. Az Index pedig egy forradalmi javaslattal állt elő: ezzel egyértelmű lett, hogy minden kátyúhoz, rothadó kórházi ágyhoz és lepusztult buszmegállóhoz fel kell festeni egy Orbán-fejet, és pikk-pakk felújítják. Mint arról beszámoltunk, új graffiti jelent meg a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán.

Banksy alkotásainak rongálása nem újkeletű jelenség, korábban Ron English azért vette meg egyik festményét, hogy lemeszelhesse. De maga Banksy is elintézte, hogy a festménye ledarálja önmagát egy aukción.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3