Az új Banksy-alkotást megpróbálták megrongálni

A legújabb Banksy-alkotást egy „részeges féleszű” próbálta megrongálni. A falfestmény körüli korlátokat és a műanyag védőborítást próbálta eltávolítani.

A Dazeddigital szerint a rongálót még azelőtt sikerült elkergetni, hogy kárt tett volna a légszennyezésre reflektáló műben. A város dolgozik a Banksy-festmény megóvásán. Egy biztonsági őr vette észre a rongálót, majd a rendőrséget is kihívták.

Hát, ez meg mi a fene? – csodálkozott Banksy, mikor meglátta, kiállítása nyílt Moszkvában

A The Guardian brit napilap szerint a Banksy-kiállítás az idei nyár legvitatottabb kiállítása Moszkvában. A tárlat anyagában szerepel a művész egy eredeti vászonfestménye, a Mona Lisa és 25 további alkotása is, amelyeket a kiállítás szervezője, Alekszandr Nacskebija “egyedülállóként” méltatott. A kiállítást a művészeti eseményeknek otthont adó moszkvai Művészetek Központi Házában rendezték meg, és két hónap alatt mintegy 200 ezren látták.

A graffiti látogatók ezreit vonzotta a kisvárosba. A forgalmat irányítani kellett a megnövekedett közlekedés miatt. A nap minden percében vannak emberek a garázs előtt, a városi tanács örül a megnövekedett érdeklődésnek. Mindent megtesznek, hogy a következőkben jobban megszervezzék a falfestmény őrzését.

Eddig tartott: Ahogy sejtettük, lefestették az ál-Banksy-t

Azt, hogy ki festette le, és miért, egyelőre nem tudni. Az Index pedig egy forradalmi javaslattal állt elő: ezzel egyértelmű lett, hogy minden kátyúhoz, rothadó kórházi ágyhoz és lepusztult buszmegállóhoz fel kell festeni egy Orbán-fejet, és pikk-pakk felújítják. Mint arról beszámoltunk, új graffiti jelent meg a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán.

Banksy alkotásainak rongálása nem újkeletű jelenség, korábban Ron English azért vette meg egyik festményét, hogy lemeszelhesse. De maga Banksy is elintézte, hogy a festménye ledarálja önmagát egy aukción.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból