Nézem Képzőművészet Banksy is Valentin-napot ünnepelt Bristolban az új művével

Banksy is Valentin-napot ünnepelt Bristolban az új művével

Promóció

Banksy egy piros virágszirmokat csuzlizó kislányt festett Bristol egyik falára, amik aztán szétplaccsannak és lecsorognak. A street artist nyilvánvalóan a Valentin-nap apropójából készítette.

Valentin-nap Banksy módra

Promóció
- Advertisement -

Még csütörtökön jelent meg egy jellegtelen, szürke bristoli tűzfalon egy street art alkotás, amelyen egy csúzlizó kislány éppen piros virágszirmokat lő ki egy ház falára, amik aztán szépen szétplaccsannak és lecsorognak a falon.

Banksy Valentin-napi ajándéka Bristolnak

Az alkotásról először a The Bristol Somali Community Association Közösség tweetelt.

Ezzel az ismeretlen falfestménnyel keltünk fel, ami a környék egyik házának falán látható. Reméljük, Banksy műve. Gyere és vess rá egy pillantást! Bárki is festette, a kreativitását érdemes elismerni

írták.

A ház tulajdonosa örül, elvégre Valentin-nap van

A Barton Hill nevű negyedben található ház tulajdonosának lánya, Kelly Woodruff azt mondta, hogy mivel Valentin-nap van, különösen örülnek az alkotásnak, amit igyekeznek jó állapotban megőrizni, a bristoli városi tanács javaslatára már fel is vették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, írja BBC.

Instagram post by Banksy * Feb 14, 2020 at 12:02am UTC

426.4k Likes, 2,919 Comments – Banksy (@banksy) on Instagram

Erre azért is szükség van, mert azokat a virágszirmokat, amelyeket a művész egy alacsonyabb utcanévtáblán hagyott, illegális műgyűjtők már el is lopták, de az időjárástól is óvni kell a képet.

Nagyon sok ember jön ide, örülnek a képnek, és fotókat készítenek. Sok vita folyt arról, hogy a képet vajon tényleg Banksy csinálta-e vagy sem, akikkel én beszéltem, mind száz százalékig biztosra vették, hogy ő készítette. Az emberek Valentin-napi Banksy-nek nevezték el a graffitit

– mondta Woodruff.

Banksy, az „utcagyerek”, aki Molotov-koktélként robbant be az elitkultúra köreibe

A provokatív, a legális és a törvénytelen határmezsgyéjéből előszeretettel kilépő antikonformista művész sokkoló, vad ötletei nem tűrik a skatulyákat, műfaji besorolásokat. Kiismerhetetlen, műfajok és művészeti ágak határaival mit sem törődő projektekkel lepi meg a világot, immáron két évtizede. Ha csak a végeredményeket nézzük, mintha egy huszonéves, kifogyhatatlan energiákkal rendelkező örök lázadó rezonálna a legaktuálisabb problémákra.

Budapesten még tart a The Art of Banksy kiállítás. Ugyan a szóban forgó mű nem szerepel ott, de számos Banksy-replika fellelhető a Tesla Loftban. A kritikánkat itt olvashatod el.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3