Banksy egy piros virágszirmokat csuzlizó kislányt festett Bristol egyik falára, amik aztán szétplaccsannak és lecsorognak. A street artist nyilvánvalóan a Valentin-nap apropójából készítette.

Valentin-nap Banksy módra

Még csütörtökön jelent meg egy jellegtelen, szürke bristoli tűzfalon egy street art alkotás, amelyen egy csúzlizó kislány éppen piros virágszirmokat lő ki egy ház falára, amik aztán szépen szétplaccsannak és lecsorognak a falon.

Banksy Valentin Nap Kep
Banksy Valentin-Napi Ajándéka Bristolnak

Az alkotásról először a The Bristol Somali Community Association Közösség tweetelt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ezzel az ismeretlen falfestménnyel keltünk fel, ami a környék egyik házának falán látható. Reméljük, Banksy műve. Gyere és vess rá egy pillantást! Bárki is festette, a kreativitását érdemes elismerni[/perfectpullquote]

írták.

A ház tulajdonosa örül, elvégre Valentin-nap van

A Barton Hill nevű negyedben található ház tulajdonosának lánya, Kelly Woodruff azt mondta, hogy mivel Valentin-nap van, különösen örülnek az alkotásnak, amit igyekeznek jó állapotban megőrizni, a bristoli városi tanács javaslatára már fel is vették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, írja BBC.

No Title

No Description

Erre azért is szükség van, mert azokat a virágszirmokat, amelyeket a művész egy alacsonyabb utcanévtáblán hagyott, illegális műgyűjtők már el is lopták, de az időjárástól is óvni kell a képet.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon sok ember jön ide, örülnek a képnek, és fotókat készítenek. Sok vita folyt arról, hogy a képet vajon tényleg Banksy csinálta-e vagy sem, akikkel én beszéltem, mind száz százalékig biztosra vették, hogy ő készítette. Az emberek Valentin-napi Banksy-nek nevezték el a graffitit[/perfectpullquote]

– mondta Woodruff.

Banksy, az „utcagyerek”, aki Molotov-koktélként robbant be az elitkultúra köreibe

A provokatív, a legális és a törvénytelen határmezsgyéjéből előszeretettel kilépő antikonformista művész sokkoló, vad ötletei nem tűrik a skatulyákat, műfaji besorolásokat. Kiismerhetetlen, műfajok és művészeti ágak határaival mit sem törődő projektekkel lepi meg a világot, immáron két évtizede. Ha csak a végeredményeket nézzük, mintha egy huszonéves, kifogyhatatlan energiákkal rendelkező örök lázadó rezonálna a legaktuálisabb problémákra.

Budapesten még tart a The Art of Banksy kiállítás. Ugyan a szóban forgó mű nem szerepel ott, de számos Banksy-replika fellelhető a Tesla Loftban. A kritikánkat itt olvashatod el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.