Nézem Képzőművészet Máris megrongálták Banksy Valentin-napi művét

Máris megrongálták Banksy Valentin-napi művét

Promóció

Banksy Valentin-napi műve alig egy napot élt sértetlenül. A bristoli alkotást máris megrongálták.

Vandalizmus áldozata lett Banksy Valentinje

Promóció
- Advertisement -

Az utcai firkálásait millió dolláros biznisszé növesztő Banksy legutóbbi alkotása egy kedves, Valentin-napi üzenet volt egy bristoli házfalon.

Banksy is Valentin-napot ünnepelt Bristolban az új művével

Még csütörtökön jelent meg egy jellegtelen, szürke bristoli tűzfalon egy street art alkotás, amelyen egy csúzlizó kislány éppen piros virágszirmokat lő ki egy ház falára, amik aztán szépen szétplaccsannak és lecsorognak a falon. Az alkotásról először a The Bristol Somali Community Association Közösség tweetelt.

Viszont ez az alkotása valószínűleg nem kerül majd be a legdrágábban eladott köztéri alkotásai közé, mert alig egy nappal azután, hogy megjelent a ház falán, máris vandalizmus áldozata lett a vandalizmus – írja a The Guardian.

Banksy Valentin-napi művét egy nap után megrongálták / Fotó: SWNS

Ismeretlen elkövetők a BCC WANKERS feliratot fújták a virágokat csúzlizó kislány mellé, valamint egy elég hányaveti szívecskét is elhelyeztek mellette.

De vajon kik lehetnek a BCC-k?

Hogy a vandálok mit üzenhettek, az egyelőre még találgatás szinten sem jelenik meg a brit sajtóban. A „wankers” népszerű brit szlengkifejezés, magyarul talán leginkább a „faszszopók” közelít hozzá. A BCC pedig akár a Bristoli Community College-re is utalhat, de természetesen akármi más is lehet a megfejtés.

Banksy, az „utcagyerek”, aki Molotov-koktélként robbant be az elitkultúra köreibe

A provokatív, a legális és a törvénytelen határmezsgyéjéből előszeretettel kilépő antikonformista művész sokkoló, vad ötletei nem tűrik a skatulyákat, műfaji besorolásokat. Kiismerhetetlen, műfajok és művészeti ágak határaival mit sem törődő projektekkel lepi meg a világot, immáron két évtizede. Ha csak a végeredményeket nézzük, mintha egy huszonéves, kifogyhatatlan energiákkal rendelkező örök lázadó rezonálna a legaktuálisabb problémákra.

Korábban megszólalt a lapoknak annak a háznak az egyik lakója, ahová a művész felfújta a firkáját, és azért aggódott, hogy az Egyesült Királyságot a hétvégén elérő Dennis vihar ne okozzon benne kárt. Most már valószínűleg nem aggódik emiatt.

Banksy műveiből egyébként pont most látogatható kiállítás Budapesten. A kritikánkat itt olvashatod.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3