A YouTube videómegosztón népszerű barátnős szerepjáték-videók alapján készít filmet egy Holland filmrendező. Guus Voorham új filmje a Girlfriend Roleplay címmel kerül mozivászonra, azaz Barátnős szerepjáték.

Hirdetés

A holland filmrendező Guus Voorham filmet készít a YouTube-on feltalált “barátnős szerepjáték” koncepciójából.

A 27 éves filmes a YouTube-bon találkozott a barátnőt imitáló videókkal, amelyekben a lányok az ágyban egy kamerának beszélnek. A nézőkben így azt a hatást keltik, mintha a mellettük fekvő barátnőjük beszélne hozzájuk.

Amikor először láttam a videóak a teljesen beleborzongtam

– nyiltakozta a rendező.

A látottak annyira megihlették Guust, hogy úgy döntött, hogy ez lesz a következő filmjének témája, ezen YouTube-műfaj köré építi fel a filmjét.

Ebben a videóműfajban a lányok nem csak azt tetteik, mintha a párjuk mellett feküdnének az ágyban, miközben egy kamerának suttogják szerelmes szavaikat, hanem néha simogatást, vagy egy csókot is imitálnak. A film világa hasonló a 2013-as Joaquin Phoenix főszereplésével készült A nő című filmhez, amelyben egy operációs rendszerrel alakított ki szerelmi kapcsolatot a felhasználója.

Túl “meztelen” volt, így nem léphetett be a Louvre ajtaján egy influenszer

Az ausztrál Instagram-influenszer, Newsha Syeh is így járt, akiről, mint kiderült, túl kihívóan öltözött fel. A Cosmopolitan szerint egy már azóta törölt Instagram-posztban mérgelődött Newsha Syeh-re. Rita Ora mindig is a bevállalós stílusáról és az extrém rucijairól volt híres, de néha még így is ki tudja akasztani a rajongóit.

Guus, a rotterdami művészeti iskolában a Willem de Kooning Akadémián végzett. Nagy érdeklődéssel figyelte ezeket az úgynevezett ASMR videókat, és kiterjedt kutatást végzett ezekről, amelyek szorosan kapcsolódnak a magányosság témaköréhez, amely egyre nagyobb probléma Hollandiában.

Guus filmes projektje az Alone Together (Együtt magányosan) címet viseli, amelyeknek története több lány videójából áll össze.

Eleinte a jelenség mögött húzódó negatívumokat akartam feltárni, mert azt gondoltam ezek a nők a magányosságukat felhasználva akarnak sok pénzt keresni

– nyiltkozta Guss a rengeteg nézővel bíró YouTube-videókról.

Guus szerint a lányok, akik a kamerának suttogják el gondolataikat valójában saját exeikre gondolnak, akikkel nem tudták megosztani ezeket a gondolatokat.

💤💗 Snooze My Boo 💗💤 ASMR Girlfriend Role-Play

It’s your day off, let’s stay in bed a little longer 🙂 Love Lil Become my PATRON today and receive awesome monthly REWARDS 🙂 https://www.patreon.com/bePatron?c=124633 Playlists: https://www.youtube.com/user/TheOneLilium/playlists Most Popular Upload: https://www.youtube.com/watch?v=C4YQ2GyaE9w Please SUBSCRIBE so that you never miss out on my future uploads!

Végeredményben ezek a szerepjáték-videók arról szólnak, hogy minél több nézettséget generáljanak készítőiknek, miközben a nézőik számára azt a megnyugtató illúziót keltik, hogy egy lány suttog esténként nekik kellemes dolgokat az ágyban fekve.

Girlfriend roleplay / AwesomeW

Guus azt tervezi, hogy folytatni fogja a diákfilmjét, ahol megszólaltatja a YouTube videóban szereplő lányokat, hogy magyarázatot fűzzenek ezekhez a szerepjátékokhoz.

Szerintem sokan azt fogják majd, mondani, hogy a videóban eljátszott szerepüknek, semmi köze sincs a valósághoz

– véli a rendező.

Hirdetés