A YouTube videómegosztón népszerű barátnős szerepjáték-videók alapján készít filmet egy Holland filmrendező. Guus Voorham új filmje a Girlfriend Roleplay címmel kerül mozivászonra, azaz Barátnős szerepjáték.

A holland filmrendező Guus Voorham filmet készít a YouTube-on feltalált “barátnős szerepjáték” koncepciójából.

A 27 éves filmes a YouTube-bon találkozott a barátnőt imitáló videókkal, amelyekben a lányok az ágyban egy kamerának beszélnek. A nézőkben így azt a hatást keltik, mintha a mellettük fekvő barátnőjük beszélne hozzájuk.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Amikor először láttam a videóak a teljesen beleborzongtam[/perfectpullquote]

– nyiltakozta a rendező.

A látottak annyira megihlették Guust, hogy úgy döntött, hogy ez lesz a következő filmjének témája, ezen YouTube-műfaj köré építi fel a filmjét.

Ebben a videóműfajban a lányok nem csak azt tetteik, mintha a párjuk mellett feküdnének az ágyban, miközben egy kamerának suttogják szerelmes szavaikat, hanem néha simogatást, vagy egy csókot is imitálnak. A film világa hasonló a 2013-as Joaquin Phoenix főszereplésével készült A nő című filmhez, amelyben egy operációs rendszerrel alakított ki szerelmi kapcsolatot a felhasználója.

Túl “meztelen” volt, így nem léphetett be a Louvre ajtaján egy influenszer

Az ausztrál Instagram-influenszer, Newsha Syeh is így járt, akiről, mint kiderült, túl kihívóan öltözött fel. A Cosmopolitan szerint egy már azóta törölt Instagram-posztban mérgelődött Newsha Syeh-re. Rita Ora mindig is a bevállalós stílusáról és az extrém rucijairól volt híres, de néha még így is ki tudja akasztani a rajongóit.

Guus, a rotterdami művészeti iskolában a Willem de Kooning Akadémián végzett. Nagy érdeklődéssel figyelte ezeket az úgynevezett ASMR videókat, és kiterjedt kutatást végzett ezekről, amelyek szorosan kapcsolódnak a magányosság témaköréhez, amely egyre nagyobb probléma Hollandiában.

Guus filmes projektje az Alone Together (Együtt magányosan) címet viseli, amelyeknek története több lány videójából áll össze.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Eleinte a jelenség mögött húzódó negatívumokat akartam feltárni, mert azt gondoltam ezek a nők a magányosságukat felhasználva akarnak sok pénzt keresni[/perfectpullquote]

– nyiltkozta Guss a rengeteg nézővel bíró YouTube-videókról.

Guus szerint a lányok, akik a kamerának suttogják el gondolataikat valójában saját exeikre gondolnak, akikkel nem tudták megosztani ezeket a gondolatokat.

https://www.youtube.com/watch?v=Rzg2W72mj8g&feature=youtu.be

Végeredményben ezek a szerepjáték-videók arról szólnak, hogy minél több nézettséget generáljanak készítőiknek, miközben a nézőik számára azt a megnyugtató illúziót keltik, hogy egy lány suttog esténként nekik kellemes dolgokat az ágyban fekve.

Asmr Girlfriend Roleplay Sleepy Time Awesomew
Girlfriend Roleplay / Awesomew

Guus azt tervezi, hogy folytatni fogja a diákfilmjét, ahol megszólaltatja a YouTube videóban szereplő lányokat, hogy magyarázatot fűzzenek ezekhez a szerepjátékokhoz.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szerintem sokan azt fogják majd, mondani, hogy a videóban eljátszott szerepüknek, semmi köze sincs a valósághoz[/perfectpullquote]

– véli a rendező.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet