A Barátok közt színészei hétfőn tudták meg hivatalosan, hogy megszűnik a sorozat

A Barátok közt a legrégebben látható sorozat Magyarországon, 1998 óta sugározzák. Ám az utóbbi években kevesebben nézik, így az RTL Klub úgy döntött, jövőre már nem sugározzák.

A csatorna vezérigazgató-helyettese is megerősítette a hírt

Sokkolta a színészeket a Barátok közt megszűnése. A stábot hétfőn reggel tájékoztatták hivatalosan arról, hogy a huszonkét éve futó sorozat forgatásai tavaszig zajlanak, írja a Blikk.

Baratok Kozt Megszunik Rtl Klub Varkonyi Andras Tihanyi Toth Csaba
Várkonyi András és Tihanyi-Tóth Csaba az a Barátok közt egyik forgatási szünetében / Fotó: RTL Klub

A hírt Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a Sorozatwikinek adott interjújában erősítette meg.

Már a producer sem tudta megállítani a lejtőn

Kolosi arról beszélt, hogy a sorozat alapító-producerének, Kalamár Tamásnak a távozása után „a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól, és egy olyan rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani”.

Kalamár Tamás a háttérből tanácsadóként próbált segíteni a szériának, de már ő sem tudta megállítani a lejtőn.

A Blikknek azt mondta, hogy fáj a szíve érte, de történelmet írtak, bebizonyították, hogy Magyarországon is lehet sikeres sorozatokat gyártani.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Index megkeresésére a produkció sajtósa, Juhász Regina azt mondta, annál többet, mint amit Kolosi Péter nyilatkozott a Sorozatwiki interjújában, nem kívánnak mondani.

Ezen nyilatkozat szerint a sorozat nézettségi adatai nem éri el azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudják adni és ez legyen a legnézettebb műsor a saját sávjában.

Kolosi a már említett interjúban azt is elárulta, hogy a befejezés tervezése a nyár második fele óta világos számukra. Az utolsó epizódot a jövő nyáron vetítik.

Optimistán állnak a helyzethez

Novák Laci megformálója, Tihanyi-Tóth Csaba szerepelt a legtöbbet megszakítás nélkül. Mint mondta, soha nem volt szabadságon, „még szülésin sem”.

A feszültségből, a március óta megélt helyzetből érezni lehetett, hogy efelé haladunk... Mégis azt gondolom, sok új produkció készül, és mivel a lányaink szépek, a fiúk jóképűek, lesznek lehetőségeik

– mondta a Vili bácsit alakító Várkonyi András.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból