Nem véletlenül van az a mondás: „haverok a csajok előtt”. A barátság sokszor mélyebb, erősebb és nem utolsó sorban tartósabb, mint bármilyen vadromantikus kapcsolat. Következő cikkünkben összegyűjtöttük a filmtörténet 10 legmeghatározóbb barátságát a rajzfilmeken át egészen a történelmi drámákig.

1A viking és a sárkány legendája – Így neveld a sárkányodat (Dean DeBlois, Chris Sanders)

/ Fotó: Gamechannel

Számos mozi élteti az állat és emberek közötti barátságot kutyától az oroszlánig. E történetek forgatókönyve 90 százalékban megegyezik, s ez alól kedvenc sárkányos filmünk sem kivétel. A közösségében nem elfogadott vagy lenézett gyerek/tinédzser rátalál az adott állatra/lényre. Kezdeti nehézségeiket lassan leküzdve felfedezik egymásban a lelki társat és megértő felet, aki feltétel nélkül elfogadja őket.

Barátságuk erősségéről próbatételen kell tanúbizonyságot tenniük, ezt követően pedig mindketten a közösség megbecsült tagjává válnak.

Az Így neveld a sárkányodat különlegessége a maradék 10 százalékban rejlik. Hablaty és Fogatlan barátsága egy ősi ellentétet szüntet meg emberek és sárkányok között, tulajdonképpen egy új társadalom megalapítóivá válnak. Különlegesen erős kapcsolat az, ami képes elbírni egy ekkora terhet.