Követem Közélet A Barbie is felismerte: a sokszínűségből sosem elég

A Barbie is felismerte: a sokszínűségből sosem elég

Promóció

Anno még sok anyuka ellenezte a modell alakú, hosszú, szőke hajú játékbabát. De ez már rég volt, azóta a Barbie-t gyártó cég is rájött, hogy amit közvetítenek, káros. Legújabb kollekciójukat pedig tovább bővítették, így most már a kerekesszékes kicsik is megtalálhatják a leginkább hozzájuk illő babát.

Promóció

A Fashionistas vonalát már régóta a sokszínűséget ünnepli. Különböző alakú, magasságú, bőrszínű Barbie babák alkotják a kollekciót. A gyártócég úgy döntött, itt nem állnak meg. Idén júniusban még három új modellt terveztek, köztük egy kerekesszékes, egy protézises, valamint egy fonott, texturált hajú babával.

A sokszínűséget ünneplik / Fotó: Teen Vogue

A vállalat célja, hogy a szépség és a divat különbözőségét minél szélesebb körben terjessze. Leginkább a gyerekek fogékonyak az újra, és az elfogadásra nevelést érdemes minél kisebb korban kezdeni. Azt is figyelembe vették, hogy azok, akik nem tartoznak bele a nagyobb divatmárkák által képviselt szépségideálba, ők se érezzék, hogy emiatt ők kevesebbek vagy rosszabbak lennének.

A Barbie a felszín mögé néz: 18 női példákép Barbie-babaként

A Barbie Inspiring Women kollekciójával a Mattel olyan nőknek adja az ikonikus figura arcát, mint Frida Kahlo festőművész, Amelia Earhart pilóta vagy Katherine Johnson matematikus. A márkától az is nagy lépés volt két éve, hogy 4 különböző testtípust adott a babának, igazán életszerűvé téve figuráit, eltérve az addigi szőke, kékszemű kombótól.

A Mattel anyavállalat, hogy minél tökéletesebb végeredményt érjen el, együtt dolgozott egy gyermekkórházzal. Így a kerekesszékes és a protézises modellt a lehető legélethűbbre sikerült megalkotni. Nagyon reméljük, hogy sok gyereknek örömet fognak okozni az új babák, és segít elfogadtatni, hogy nem olyan nagy baj, ha valaki nem úgy néz ki, mint egy divatmodell. Sőt!

ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3