Követem Közélet A Barbie is felismerte: a sokszínűségből sosem elég

A Barbie is felismerte: a sokszínűségből sosem elég

Promóció

Anno még sok anyuka ellenezte a modell alakú, hosszú, szőke hajú játékbabát. De ez már rég volt, azóta a Barbie-t gyártó cég is rájött, hogy amit közvetítenek, káros. Legújabb kollekciójukat pedig tovább bővítették, így most már a kerekesszékes kicsik is megtalálhatják a leginkább hozzájuk illő babát.

Promóció
- Advertisement -

A Fashionistas vonalát már régóta a sokszínűséget ünnepli. Különböző alakú, magasságú, bőrszínű Barbie babák alkotják a kollekciót. A gyártócég úgy döntött, itt nem állnak meg. Idén júniusban még három új modellt terveztek, köztük egy kerekesszékes, egy protézises, valamint egy fonott, texturált hajú babával.

A sokszínűséget ünneplik / Fotó: Teen Vogue

A vállalat célja, hogy a szépség és a divat különbözőségét minél szélesebb körben terjessze. Leginkább a gyerekek fogékonyak az újra, és az elfogadásra nevelést érdemes minél kisebb korban kezdeni. Azt is figyelembe vették, hogy azok, akik nem tartoznak bele a nagyobb divatmárkák által képviselt szépségideálba, ők se érezzék, hogy emiatt ők kevesebbek vagy rosszabbak lennének.

A Barbie a felszín mögé néz: 18 női példákép Barbie-babaként

A Barbie Inspiring Women kollekciójával a Mattel olyan nőknek adja az ikonikus figura arcát, mint Frida Kahlo festőművész, Amelia Earhart pilóta vagy Katherine Johnson matematikus. A márkától az is nagy lépés volt két éve, hogy 4 különböző testtípust adott a babának, igazán életszerűvé téve figuráit, eltérve az addigi szőke, kékszemű kombótól.

A Mattel anyavállalat, hogy minél tökéletesebb végeredményt érjen el, együtt dolgozott egy gyermekkórházzal. Így a kerekesszékes és a protézises modellt a lehető legélethűbbre sikerült megalkotni. Nagyon reméljük, hogy sok gyereknek örömet fognak okozni az új babák, és segít elfogadtatni, hogy nem olyan nagy baj, ha valaki nem úgy néz ki, mint egy divatmodell. Sőt!

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3