Bárdosi Sándor úgy gondolja, egyszerűen gazdasági kérdés az, hogy ki marad otthon a gyerekkel a szülés után.

Bárdosi Sándor kifejtette a véleményét arról, hogy rendben van-e, ha az apák maradnak otthon a kicsivel, és az anyák folytatják a munkát a baba születése után, írja24.hu.

Teljes mértékben gazdasági döntés az, hogy a gyerek születése után melyik szülő hagyja ott a munkahelyét, és ez így van jól. Hiszen miért a nő menjen gyesre, ha jobban keres, mint a férfi?

“Szerintem ebben a kérdésben azt kell szem előtt tartani, hogy semmiben ne szenvedje hiányt a gyerek, illetve a család anyagi helyzete is kedvezően alakuljon” – magyarázta, majd azt is elmondta, hogy szerinte vannak-e nőies vagy férfias munkakörök.

Azt gondolom, minden munkára a leginkább alkalmas embert kell alkalmazni. Vannak olyan feladatkörök, amelyekben a férfi tud jobban teljesíteni, és vannak olyanok, amelyekben egy nő az eredményesebb.

“Pusztán divatból ezen nem érdemes változtatni. Például, ha kiérkezik három női rendőr egy őrjöngő férfihoz, akit az akarata ellenére be akarnak vinni a börtönbe, nem valószínű, hogy célt tudnak érni nála” – mondta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet