Nőként hatalmas társadalmi nyomás alá vagyunk helyezve. Megfelelni a munkahelyen, a magánéletben, a családban, életünk minden színterén a maximumot nyújtani. Ráadásul emellett a külsővel is folyamatosan foglalkozni kell, hiszen nálunk nem elég az, ha csak egy fokkal vagyunk szebbek az ördögnél. Mindig rohanunk, egyik program a másik után.
A lábunk természetesen megérzi ezt az életmódot. Estére örömmel rúgjuk le a cipőt és masszírozzuk át megfáradt talpunkat, azonban hidd el, ennek nem kellene így lennie! A barefoot, vagyis a mezítlábas cipő olyan előnyöket ad a járás során, ami miatt, aki egyszer kipróbálja, mindig ilyet fog viselni.

A női cipők jellemzői

Mi más lenne a legfontosabb jellemzője egy női cipőnek, mint a magas sarok! Pedig a Manimal Footgear a női cipők szakértőjeként azt mondja, a magasított sarok egyáltalán nem egészséges, hiszen lábunk természetes állapotában teljesen egyenes. A társadalmi elvárások következtében azonban a női cipők alakja keskeny, sarka magas, ezzel optikailag próbálja nyújtani a lábat és kisebbnek mutatni a lábfejet.

Pedig ez nagyon egészségtelen! Láthatjuk is a hatásait a bütykökben, a kalapácsujjban, a hát- és derékfájásban, valamint az elégtelen vérkeringés következtében kialakuló visszerekben és egyéb egészségügyi problémákban.

Milyen a kényelmes cipő, amitől megszűnnek a fenti problémák?

Lábunkat a természet úgy alkotta meg, hogy a talpunkban két boltozattal rendelkezik, az egyik haránt, a másik pedig a hosszanti boltozat. Ezeket inak és szalagok tartják, amelyeknek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ezek a boltozatok a helyükön maradjanak. Egy kemény talpú, magas sarkú cipő a lábboltozat süllyedését okozhatja, mely lábfájdalommal jár, ezenkívül a helytelen járás következtében a derék, a gerinc is megfájdulhat.

A barefoot mezítlábas cipő talpa vékony és rugalmas, lábfeje széles, kényelmes, nincs sarka, így minden adott ahhoz, hogy aki felveszi, úgy érzi, mintha mezítláb sétálgatna, azonban a cipő elég erős ahhoz, hogy a külső hatásoktól megvédje a lábunkat. A mezítlábas cipő viselése közben a láb izomzata fejlődik, a talpon lévő idegvégződések megfelelő stimulálást kapnak, a járás rugalmassá és dinamikussá válik.

De milyenek ezek a cipők?

Ne aggódj, szupercsinosak, divatosak, színesek és vagányak. Mindenki megtalálhatja a stílusához illő darabokat akkor is, ha az elegánsabb, akkor is, ha a sportosabb és akkor is, ha a bakancsos stílust kedveli.

Csipkeminta a délutáni randihoz, futócipő a sportoláshoz, színes cipő a baráti sétához, bakancs az esti koncertre, fekete bőrcipő az irodába. Szinte minden alkalomra találsz barefoot cipőt, hatalmas a választék, nem véletlenül viselik ezt minden nap orvosok, ápolók, masszázsterapeuták, sportolók és azok, akik már ráéreztek a mezítlábas feelingre.

A tűsarkút hagyd a kifutóra, a mindennapokban pedig viseld ezt a nagyszerű cipőtípust. Ne adj esélyt a fájdalomnak és az összenyomódott lábfejnek, szabadulj fel a terhek alól és szabadítsd fel a lábaidat is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

close-up-smile-woman-brush-teeth-great-health-dental-care-concept-isolated-white-background-asian1

Hogyan válasszunk fogkefét?

Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat.

elefantszerszam.hu - 2023 november - LinkMarketing - 6

Vajon milyen feladatokhoz való a hőlégfúvó?

Ha rákattintottál erre a cikkre, alighanem te is gondolkodtál már azon, hogy miért lehet hasznos ez a szerszám, illetve valamilyen munkához éppen fontolgatod a gép megvásárlását, de nem jutsz dűlőre abban a kérdésben, hogy megéri-e neked megvenni, vagy akkor tennéd bölcsebben, ha kölcsönkérsz vagy bérelsz egyet.

httpsbogreguru.hu - 2023 november - Cikk3

Meglepetés egyedi bögrével

A bögrék nagyon hasznos eszköznek minősülnek. Egyértelmű funkciójuk italunk tárolása és elfogyasztásának megkönnyítése.

tacsis zsák1

A megfelelő hálózsákvastagság kiválasztása

A rutinos kismamák és anyukák tisztában vannak vele, hogy a hálózsák a babák és kisgyerekek számára afféle “must have” darab, vagyis elengedhetetlen, hogy legyen belőle otthon legalább egy-két darab.

markus-spiske_prexn5cqai-unsplash

Autónyitás kulcs nélkül

Ebben a cikkben felfedezzük a leggyakoribb autózár problémákat, és azt, hogyan lehet a leghatékonyabban és stresszmentesen megoldani a gondot.

bestmarkt.hu - 2023 november - LinkMarketing - 3

Fényfüzérek és dekorációs fények a hangulatos ünnepekre

Igaz, hogy lassan közelednek az ünnepek, de egy hangulatos dekorfénnyel nem csupán a karácsonyt, hanem magát a lakberendezést, a mindennapjainkat is fel tudjuk dobni, meg tudjuk újítani, mindig attól függően, hogy milyen színt szeretnénk behozni a lakásunkba és mely területeket szeretnénk bevilágítani.

https-__www.homelux.hu_ - 2023 november - Cikk3

Az elektromos fűtőtest előnyei

A tél beköszöntével ismét a fűtésre irányul a figyelmünk: mindenki próbálja a lehető leggazdaságosabban megoldani, hogy meleg legyen a lakásban.

https-__ohsports.hu_ - 2023 október - Cikk2

Sportfogadással kapcsolatos kilátások

Folyamatosan olyan szelvényfotókba futsz bele az interneten, amelyek azt bizonyítják, hogy pár száz forintból százezreket is lehet nyerni, vagy csodastratégiákkal bombáznak, amelyeknek a segítségével ugyan még senki nem nyert, de azért tutira működik?

httpsfilterabc.hu - 2023 október - Cikk1

Mi is az a motoros villaolaj?

A motorok szerelmesein kívül aligha sokan hallották ezt a három szót így egymás után. Nézzünk is utána pontosan hogyan is kell ezt az egészet elképzelni!