Jean-Michel Basquiat élete és munkássága által inspirálta album érkezik!

Számos angol zenész közreműködésével érkezik a Jean-Michel Basquiat által inspirált album, írja a Dazeddigital.

A művészhez hűen a május végén érkező album az Untitled címet kapta. Jean-Michel Basquiat ugyanis gyakran nem adott címet a munkáinak. Az album hét dalból áll majd, amiket a művész élete és munkássága ihletett.

Lemondták a művész műsorát, miután azzal vádolták, Basquiat-t másolta

Az emberek hamar észrevették a hasonlóságot Verda és a nagysikerű fekete festő és előadó stílusa között. Verda közösségi oldalait elárasztották a felháborodott kommentek, amiért sehol nem hivatkozik Basquiat hatására. Az se segített, hogy mikor felhívták a figyelmét a hasonlóságra, Verda úgy tett, mintha azt se tudná, kicsoda volt Basquiat.


Az albumon angol zenészek dolgoztak, többek között Kojey Radical, Mala, Shabaka Hutchings és Roxanne Tataei. A dalszerzők a zenei műfajok széles skáláját biztosítják, az albumon találkozhatunk jazz-zel, elektronikussal, de még posztpunkkal is.

Titkos, láthatatlan festékkel készített rajzokat találtak Basquiat festményén

Egy kliens bérelte fel Emily MacDonald-Korth-t, hogy vizsgálja meg Basquiat Untitled (1981) munkáját, mert biztos akart lenni benne, 1981-ben készült. Az Artnet News szerint MacDonald-Korth UV-lámpával analizálta az alkotást, mikor meglátta a titkos rajzokat. A projektet kedden jelentették be. A musical zenéjét Jon Batiste, zenész, zenekarvezető és tévés személyiség (A The Late Show with Stephen Colbert fűződik például a nevéhez) szerzi.


Basquiat munkássága alapján az Untitled foglalkozni fog az identitás, reprezentáció és szociális egyenlőtlenség témáival. Ezen felül felölel egy ifjúsági alapítvánnyal közös projektet is, melynek keretében tinédzserek látogattak el egy galériába, majd zenét szereztek az ott szerzett élményekről.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból