Batman ismét visszatér? Michael Keaton újra magára öltheti a denevérjelmezt

Michael Keaton, aki a hatrészes szuperhős-sorozat első két epizódjában alakította Batmant 1989-ben és 1992-ben, most újra visszatérhet Ezra Miller oldalán a The Flash-ben.

Öreg denevérember nem vén denevérember

Michael Keaton tárgyalásokat folytat a DC-moziuniverzummal, hogy közel három évtized után Batman szerepében láthassuk viszont. A The Wrap információjára hivatkozva azt írja a The Guardian, hogy a 68 éves színész és a DC-moziuniverzum közötti tárgyalások kezdeti szakaszban járnak.

michael keaton batman the flash
Michael Keaton Batmanként 1992-ben / Fotó: Allstar/WARNER BROS.

Keaton az 1992-es Batman visszatér után ismét eljátszhatja a legendás szerepet. Az Oscar-jelölésig jutott sztár ezúttal a The Flash-ben Ezra Miller karakterének oldalán tűnne fel. Flash-t korábban láthattuk már a Batman Superman ellen és Az Igazság Ligája című szuperhős-produkciókban. Az viszont nem derült ki, hogy ezúttal mekkora szerepről lenne szó Keaton esetében.

2021-ben mutatják be Az Igazság Ligája rendezői változatát

Az HBO új streamingszolgáltatása a filmet gyártó Warner Media leányvállalata. Az újonnan induló szolgáltatás igyekszik minél több előfizetőt gyűjteni, egyebek mellett azzal, hogy hollywoodi sztárokkal készült produkciók bemutatását ígérik. Mióta Az Igazság Ligája 2017-ben a mozikban debütált, rajongók hada próbálta elérni, hogy a Zack Snyder által készített rendezői változatot is mutassák be.

A The Flash-t az Az rendezője, Andy Muschietti vette át, miután Rick Famuyiwa, a Dope rendezője 2016-ban kiszállt a projektből. A film cselekménye állítólag kihagyja a két Joel Schumacher által rendezett Batman-film eseményeit, a Batman visszatérig megy vissza, és a 2011-es Flashpoint képregényt dolgozza fel. A történetben Flash visszautazik az időben, hogy megmentse édesanyját.

Van debütáló, fiatal Batman is az Univerzumban

Miután Ben Affleck visszavonult a „köpenyes igazságosztó” szerepétől, Robert Pattinson veszi át hivatalosan Batman szerepét a jövőre bemutatásra kerülő The Batman című filmben, amelyet Matt Reeves fog rendezni.

Martin Scorsese erős véleményt fogalmazott meg a szuperhős-filmek kapcsán

Martin Scorsese, a Taxisofőr, a Goodfellas filmek rendezője szerint ezen alkotások az ipar fontos részét képezik. De megjegyezte azt is, hogy képtelen volt megnézni őket, írta a The Guardian . Az interjúban úgy fogalmaz, hogy ” Marvel-filmek”, ám élünk a gyanúval, hogy a DC filmjeivel is ekképpen érez, csak az előbbinek nagyobb a brandje.

A hír azután érkezett, hogy Zack Snyder bejelentette, Az Igazság Ligájának új változatát készíti el az HBO Max számára, valamint Henry Cavill Superman szerepében térhet vissza az Aquaman és a Shazam folytatásában. A DC-moziverzum következő filmjét, a Wonder Woman 1984-et idén októberben tervezik bemutatni.

https://www.youtube.com/watch?v=cElcLipGNIA

Keaton legutóbb a Dumbo és a Worth című, szeptember 11-ről szóló filmdrámában szerepelt, de szeptembertől láthatjuk Aaron Sorkin The Trial of the Chicago 7 című krimijében is. Szóba került, hogy még a Morbiusban is feltűnik a Pókemberből ismert gonoszként.

A nap fotója: Amerika Kapitány leborul a nemrég elhunyt szuperhősök atyja előtt

Stan Lee (születési nevén: Stanley Martin Lieber), a Marvel Comics korábbi elnöke 95 évesen elhunyt. Az ő munkásságának köszönhetően nőtte ki magát a Marvel Comics kiskiadóból nagyvállalattá. Hosszú betegeskedés után távozott az élők sorából november 12-én. Ő maga is képregényíró és szerkesztő volt, aki többedmagával számos szuperhőst honosított meg az amerikai képregényekben.

Aki még nem vesztette el véglegesen a fonalat a rengeteg itt-ott felbukkanó új és régi szuperhős között, annak ajánljuk figyelmébe a Spotify legújabb projektjét, a DC-Univerzumos podcastet.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból