A koronavírus terjedése és megfertőződése ellen mindenki máshogy próbál védekezni, egy kínai építész, Penda China azonban egészen egyedi ötlettel rukkolt elő. 

Szájmaszk helyett kézmosás

Az COVID-19-ről január 5-én kapott először hírt a WHO, Kínában ugyanis több tüdőgyulladásos beteget is regisztráltak, emögött azonban egy SARS-eredetű vírust gyanítottak. A betegségtől való félelem miatt több jeles esemény is elmaradt, mint a Szöuli Divathét vagy a Velencei Karnevál, de a Mission Impossible 7. forgatása sem ússza meg a dolgot. 

Penda China Vedoruhaja A Korona Virus Ellen
A Penda China Által Kivitelezett Védőöltözet A Korona Vírus Ellen // Forrás: The Sun

A  gyorsan terjedő vírus pontosabb információ híjján szinte világpánikot eredményezett. A mára már nyolcvan országban terjedő betegség ellen mindenki máshogy védekezik, az óvatos, megelőző lépések azonban indokolatlan, olykor egészen bizarr döntésekbe is torkolhatnak. 

A kínai repülőtereken az utasok egészen kreatív ötletekkel álltak elő, hogy az utazásokat semmilyen betegség se zavarhassa meg.

Van, aki műanyag zacskókkal vagy flakonokkal védekezik, mások pedig motoros sisakokkal próbálják meg távol tartani maguktól a koronát. Az olykor veszélyes ötletek alól sajnos a gyerekek sem mentesülhetnek. 

No Title

Taking extreme measures at the Hong Kong MTR. The CDC “does not advise wearing containers on your head to prevent a coronavirus infection.” #plasticbottleonhead #coronavirus #infectionprevention #hongkong #mtr #centralstation #中環站 #港鐵站 #中環 #香港 #publictransport #subway pic.twitter.com/Z93PvtLbcV

A legnépszerűbb védekezési eszköz azonban továbbra is a sebészeti szájmaszk, ennek alkalmazása azonban elsősorban betegség idején alkalmazandó, az egészségeseket ugyanis nem védi meg a koronától. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ugyan sok azt gondolják, hogy a szájmaszk biztonságot nyújthat a fertőzésekkel szemben, ennek elég kicsi esélye van. Amilyen hasznos és ajánlott klinikai körülmények közt alkalmazni, olyan értelmetlen azokat az utcán viselni[/perfectpullquote]

nyilatkozta Dr. Jake Dunninh, a Public Health England fertőzésekért felelős vezetője. A vírus elkerülése érdekében érdemes gyakran kezet mosnunk, kézfertőtlenítőt használnunk, illetve minél kevesebb nyilvánosan használatba vehető tárggyal érintkeznünk tekintve, hogy a járvány nem csak levegő, de érintés útján is terjed. A legnagyobb félelmet azonban nem a vírusban való megbetegedés okozza, hanem az azt eredményező gazdasági helyzet, esetleges leállások és hiányok. 

Mindeki Batmanné válhat

Egy kínai építész, Penda China új találmányával azonban mindenkit lepipált. Az általa készített fedőöltözet ugyanis nem csak megóv a fertőzéstől, de fel is veszi a harcot azzal. Elmondása szerint a szerelés dizájnját a denevérek inspirálták, amiktől amúgy a COVID-19 is eredeztethető.

Műholdképek bizonyítják, hogy csökken a szennyezés a koronavírus miatt Kínában

A koronavírus, azaz a Covid-19 világszerte pánikot és aggodalmat váltott ki. A NASA műholdképei viszont bizonyítják, hogy a vírus terjedésének van, nem várt pozitív hatása is, írja a . Mivel Kínában több hete zárlat alatt van több nagyvárosban is, ezért a károsanyag-kibocsátás drasztikusan visszaesett.

A külső ultraviola sugárzó rendszer a szerkezetet fűti, ezáltal sterilizálva a viselő környezetét. Így valóban nem csak a fertőzést lehet a szereléssel megelőzni, de egyenesen megöli a kórokat is. A fedőöltözet hajtohgatható, így a közlekedés sem okozhat gondot. Más interakciók és tevékenységek során pedig egy automatikusan kinyíló ablak teszi lehetővé a külvilággal való kontaktot. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Amikor kicsik voltunk, mind arról álmodoztunk, hogy egy napon Batmanné válhatunk, aki megküzd a gonosszal és megmenti a világot. Talán ez az álom ma válik valóra[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a kivitelező. Penda China dizájn studióját 2013-ban alapította, jelenleg Sun Dayong tárvezetővel viszi az üzletet. Ugyan találmánya sikeresnek mondható, a közösségi médián publikált képek alapján nem tűnik pénztárcabarát megoldásnak. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.