Felmentette a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság Bayer Zsolt kormánypárti publicistát az ellene becsületsértésért indított perben. Az eljárást Nagy Blanka indította.

Lejárató kampány a gimnazista ellen a kormánymédiától

2018 decemberében a túlóratörvény miatti tüntetésen az akkor érettségi előtt álló lány is felszólalt a Fidesz politikája ellen, egy fertőző járványhoz hasonlítva a kormánypártot, amely lerabolja az országot. Bayer Zsolt az egykori Echo TV-n „szerencsétlen nyomorult rohadt kis prolinak” és „igazi kretén barom állatnak nevezte” a fiatal lányt, majd a kormánypárti médiában lejárató kampány indult. A kormánysajtóban többek között olyan, valótlan tartalmú cikkek jelentek meg, hogy Nagy Blanka bukásra áll és lehet, hogy le sem fog érettségizni.

Bayer Zsolt Birosag Felmentes Nagy Blanka Rabszolgatorveny
Bayer Zsolt És Nagy Blanka A Bíróságon / Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava

A lány a bíróságon elmondta, hogy odahaza, Kiskunfélegyházán gyakorlatilag kiközösítették a gimnáziumból, volt olyan pedagógus, aki közölte, nem akar egy tablón szerepelni a diáktüntetővel, írja a Népszava a beszámolójában. Elhatárolódott tőle saját alma matere is, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium.

“Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten”

Bayer az utolsó szó jogán Nagy Blankához fordulva kifejtette, az „nem megy”, hogy valaki felszólal egy tüntetésen, majd utána fürdik a népszerűségben, a kormánykritikus média dicséretében, majd „pityeregni kezd”, ha bírálatot kap, hasonló stílusban, mint amit ő használt korábban. “Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!” – jelentette ki Bayer.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha valakit megalázok, akkor abban mi a vita? Ha te kiállsz elmondani a véleményedet, akkor rólad már bármit mondhatnak?[/perfectpullquote]

– tette fel a kérdést Litresits András, Nagy Blanka ügyvédje.

Így g_ciztek ti: Káromkodás a magyar közéletben – Vélemény

A 21. századra a trágár beszéd szerves részévé vált a magyar politikai közbeszédnek. A goebbels-i retorikával előadott buzizás és g_cizés mára kiemelt helyet foglal el a politikusok verbális arzenáljában. káromkodás, káromkodás a közéletben, káromkodó politikusok, trágár beszéd a politikában, közbeszéd állapota

Szerinte Bayer a showműsorában nem a kritizált kormánydöntésekre reagált, semmilyen módon nem a közügyek megvitatására törekedett. Lényegében annyi történt, hogy „na, volt itt egy bátor gimnazista, hát járassuk le főműsoridőben”. A bíróság szerint azzal, ha valaki kiáll a nyilvánosság elé, és elmond egy beszédet, a közélet aktív szereplőjévé válik, és innentől kezdve tűrnie kell a „kritikát”. Bayer Zsolt mondatai pedig beleférnek a vélemény nyilvánítás szabadságába, és nem valósítottak meg becsületsértést.

A Bayer ellen indított eljárásban először a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság első körben elutasította Nagy keresetét, és kimondta, közszereplőként tűrni köteles a bírálatot.

Ezt a döntést a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette és új eljárásra kötelezte a bíróságot, ám most ismét felmentették Bayert. A döntéssel szemben Nagy Blanka fellebbezni fog.

A lejárató kampányra válaszul Nagy ugyanakkor pereket indított a kormánymédiával szemben. Az Origót, a Lokált, a Ripostot és a Figyelőt is elmarasztalták hamis állításaik miatt. Tavaly július elején másodfokon is megnyerték az Origóval és a Lokállal szemben a pert.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.