Baz Luhrmann rendező méltatta az Elvist alakító Austin Butler színészi képességeit és elárulta, miként érintette a stábot Tom Hanks koronavírus-fertőzése.

Már startra kész volt minden

Sok más hollywoodi produkcióhoz hasonlóan Baz Luhrmann Elvis Presley-ről szóló életrajzi filmje is tovább halad a koronavírus világjárvány alatt is, igaz csak virtuálisan. Viszont ennek a filmnek a leállítása igencsak drámai volt. Hiszen az Elvis menedzserét, Tom Parkert játszó Tom Hanks elkapta a koronavírust, ezért azonnal karanténba kellett vonulnia, írja a Vogue. Néhány óra alatt teljesen leállt a forgatás, az Elvist játszó, a Volt egyszer egy… Hollywoodból ismert, Austin Butler és a Priscillát alakító Olivia DeJonge számára is.

Austin Butler Elvis Presley
Austin Butler Lesz Elvis Presley / Fotó: Consequence Of Sound

“Felépítettük a Vegas-i előadótermet, amely később a Hilton lett, és azt a híres jelenetet próbáltuk, amikor Elvis játszott abban a teremben. Elgyakoroltuk a pozíciókat, mindent, leteszteltünk minden apró részletet, Austin, Tom és a teljes stáb rajtra készen állt. Közel voltunk hozzá” – emlékszik vissza Luhrmann az előkészületekre.

Olivia Dejonge
Olivia Dejonge Elvis Kedvesét Alakítja / Fotó: Instyle

Rengeteg rajongó, statiszta előtt kellett volna felvenni a jelenetet, így lehetetlen lett volna betartani a szociális távolságtartási előírásokat, így a stáb nem tudta leforgatni a grandiózus szcénát.

A film bemutatja Elvis életét a kezdetektől

A Las Vegas-i fellépés a ’60-as években játszódik, amely kétség kívül a film csúcspontja lesz. Az életrajzi film viszont bemutatja a Rock&Roll király életének fontosabb állomásait, 13 éves korától kezdve.

Láthatjuk Elvist, amikor Love Me Tender című számával debütál, megelevenedik katonai karrierje és ikonná válásának folyamata.

Priscilla Presley-vel kötött házasságát, majd végül a függőségeit és karrierjének végét is részletezni fogja az alkotás. Az énekes életén keresztül a kulturális élet fejlődése és Amerika ártatlanságának elvesztése is megelevenedik a filmben, a Warner Bros. stúdió szerint.

Elvis Presley Love Me Tender (1956) (Official Video)

Thank you for watching this video.! www.elvis.com Folow us on the Twitter . Like us on the Facebook Enjoy.

A musical jelmeztervezője, az Oscar-díjas Catherine Martin, aki már régóta dolgozik együtt rendező férjével, Baz Luhrmann-nel. A vírushelyzet ellenére Luhrmann igyekszik minden figyelmét a produkcióra fordítani, aminek a várható premierje 2021 év végén lesz.

Steven Spielberg musicalt rendez, ő készíti a West Side Story remake-jét

DeBose a Táncolj, ha tudsz! elnevezésű, táncos televíziós tehetségkutató műsorban tűnt fel. Tony-díjra jelölték a Donna Summer életrajzi musicelben Mary Wilsonként nyújtott alakításáért. Anita szerepe Oscar-díjat hozott Rita Moreno számára az 1961-es filmadaptációban. A West Side Story 1957-ben játszódik New York utcáin, ahol a Jets és a Sharks nevű két rivális banda tagjai között kialakuló szerelmet és feszültséget tárja fel.

A rendező a film főszereplőjéről, Austin Butlerről elismerően nyilatkozott. Luhrmann szerint meg van benne a kellő energia és alázat Elvis megformáláshoz, illetve bízik benne, hogy hamarosan folytatódhat a forgatás és elkészíthetik a filmet.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet