Élőben élvezheti a közönség a BBC Proms nyári rendezvénysorozat 52 koncertjét a londoni Royal Albert Hallban.

Vaughan Williams-szel nyílik a fesztivál

A BBC Proms a Vaughan Williams “a zenéhez és a zenészekhez írt szerelmes dalának”, a Serenade To Music című szerzeménynek az előadásával nyílik július 30-án – írja a BBC News.

A Proms igazgatója, David Pickard ígérete szerint a szeptember 11-i záróesten a koncertsorozat “összes hagyományos eleme” helyet kap.

Bbc Proms 2021 David Pickard
A Bbc Proms Igazgatója, David Pickard Ígérete Szerint A Szeptember 11-I Záróesten A Koncertsorozat "Összes Hagyományos Eleme" Helyet Kap / Fotó: Bbc
A 127. születésnapját ünneplő rendezvénysorozat ugyanakkor a szokásos nyolc helyett, idén hathetes lesz.
Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mekkora közönséget fognak engedélyezni a londoni helyszínen. A jelenlegi korlát ezer fő, ám a szervezők reményei szerint júliusban az ötezer férőhelyes nézőtér egészét meg lehet már tölteni.

Pickard szerint az idei koncertsorozat előkészületeinek kulcsszava a rugalmasság.

A BBC Proms megidézi a Broadway aranykorát

A munka még nem ért véget, ami egyrészt ijesztő, másrészt izgalmas. A Proms programját általában 2-3 évvel korábban megtervezzük és idén még mindig van négy koncert, amelyet nem jelentettünk be és tulajdonképpen nem is tudom, hogy mit fogunk kitalálni

– jegyezte meg Pickard.

A külföldről való beutazás bonyolultsága miatt, idén a berlini székhelyű Mahler Kamarazenekar az egyetlen nemzetközi formáció a fellépők között. A zenekar előadásában csendül fel először George Benjamin angol zeneszerző Concerto for Orchestra című műve.

A Royal Albert Hall színpadján idén is számos kiemelkedő előadóművész és karmester teszi tiszteletét, köztük Nicola Benedetti, Nubya Garcia, Moses Sumney, Sir Simon Rattle, Christine Rice és Sir John Eliot Gardiner. Stuart Skelton, Grammy-díjra jelölt tenor lesz a zárókoncert szólistája, akit a BBC Szimfonikus Zenekar fog kísérni.

A 2021-es Proms koncertjei egyebek között megidézik a Broadway aranykorát, Afrika zenéit, tisztelegnek a fekete bőrű zeneszerzők előtt, megemlékeznek a 150 éves Royal Albert Hallról és Igor Sztravinszkij halálának 50. évfordulójáról.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet