A BBC riporterét és a stábot rasszista megnyilvánulásokkal zaklatták, miközben élő bejelentkezésre készültek.

A rendőrség már vizsgálja az esetet

Nem tudott élő adásban bejelentkezni a BBC stábja a leicesteri külső helyszínről, mert egy csapat rasszista tartalmú kijelentésekkel kezdte zaklatni őket. Sima Kotecha riporternő, Boris Johnson miniszterelnök vasárnap esti újabb járványügyi intézkedéseinek bejelentése kapcsán interjúvolta volna meg a leicesteri embereket. Az élő bejelentkezés végül elmaradt, mert a riportert, a stábot és az interjúalanyokat szóban rasszista inzultus érte. A BBC feljelentést tett a rendőrségen, az ügy kivizsgálása már folyamatban van.

Bbc Riporter Rasszista Tamadas
Sima Kotecha Szelfizik Az Incidens Előtt / Fotó: Sima Kotecha

A nemrég koronavírus-fertőzésből felgyógyult rezidens orvos, Priya Jacob is nyilatkozott volna a BBC One műsorának az aktuális helyzetről. A BBC Radio Leicesternek elmondta, hogy a tévések éppen végeztek az előkészületekkel, amikor egy csapat „igen agresszív és trágár módon” elkezdte szidalmazni őket.

Ideje teret adni a fekete és homoszexuális rendőröknek is – Kevin Maxwell rendőrtiszti élményeiről mesél

Kevin Maxwell éveken keresztül dolgozott rendőrként, ám nemrégiben fel kellett adnia az állását származása folytán. Valamiért belénk van ivódva, hogy feketék és homoszexuálisok nem tölthetnek be ilyen komoly tisztségeket, de mégis miért? Maxwell nem hagyta annyiban a dolgot, és elhatározta, hogy könyvet ír a tapasztalatairól. Az elbeszélés lényege nem az, hogy áldozatként mutassa be magát.

Borzasztóan éreztük magunkat, nem álltak le a sértegetésekkel. Az egész stábot szidták, nagyon félelmetes helyzet volt, úgyhogy inkább elmentünk. Nem bírták abbahagyni, teljesen felehergelték magukat az ocsmányságaikkal.

A rasszizmus minden formája tűrhetetlen

„Élőben kellett volna adásba kerülnünk, de egyszerűen úgy nem tudtunk, hogy ott ordítoztak a háttérben. Ez az országos járványügyi vészhelyzetben az újságírás akadályoztatásának minősül” – meséli Kotecha, akit szintén rettenetesen feldühített a helyzet.

Donald Trump szerint Hollywood veszélyes az országára nézve és rasszista is

Az amerikaiakra károsnak és borzasztónak nevezte Hollywood pénteki beszédében Donald Trump. Szerinte az elitek általában követendő példák, de Hollywood ot nem nevezi annak, mert rasszista és az ország ellen dolgozik. Ezt annak apropóján mondta, hogy három amerikai államban is lövöldöztek.

„A történtek mélységesen felháborítottak minket, feljelentést tettünk a rendőrségen. Nem megyünk el szó nélkül a munkatársainkkal szembeni rasszista és zaklató magatartás mellett” – nyilatkozta a BBC szóvivője. A Leicestershire-i rendőrség megerősítette, hogy elindult az ügy kivizsgálása. Hozzátették, hogy a rasszista megnyilvánulásokat semmilyen körülmények között nem tűrik.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet