A tavalyi évet megbolygató #MeToo-mozgalom óta nem telik el nap, hét, hónap, hogy ne jelenne meg valamilyen zaklatással, nőket érintő megaláztatással kapcsolatos hír. Andrew Moisey albuma azért is újszerű, mert nem a nőkre, hanem a férfiakra helyezi a hangsúlyt. Velük mi a helyzet?

Az említett mozgalom sok mindent beindított, és újragondolásra késztette a férfiakat. A kortárs fotósok évekig tanulmányozták azokat a szokásokat és rituálékat, amelyek befolyásolták a fiatal férfiak felnőtté válását és beilleszkedésüket a körülöttük lévő világba. Köztük megemlíthető Jack Pierson könyve (Self Portrait, 2003), Catherine Opie sorozata az iskolai futballjátékosokról vagy Andrew Moisey, jelen cikk főszereplője. Idén ősszel megjelent albuma (The American Fraternity: An Illustrated Ritual Manual) fekete-fehér képeket tartalmaz. A képek 2000 és 2006 között készültek, az amerikai Berkeley egyetem egyik testvériség házában, amely a „Psi Rho” fantázianevet viseli.

Cikk
Mi Az Ára A Valahova Tartozásnak? / Fotó: Financial Times

A fotók a hétköznapi pillanatoktól a tragédiáig terjednek. Moisey bátyja is tagja volt az egyesületnek, és a fotográfus néhány taggal szoros kapcsolatot ápolt. A képek többsége a félelmetes bulizásokról és erőszakról szól, természetesen nem mellőzve a szexuális tartalmú, néhol igencsak felkavaró képeket. Az egyiken például egy férfi megragadja a nemi szervét, amit a kamerába mutat. Egy másik képen egy nő fekszik eszméletlenül, koszos és bevetetlen ágyon. Moisey felvételei egyidejűleg modernek és elavultak. Felmerülhet a kérdés: hogyan támogathatja ezt a társadalom még mindig?

Megnevezték a szexuális zaklatással gyanúsított milliárdost

A munkáspárti politikus, Peter Hain azt mondta, hogy kihasználva a parlamenti privilégiumát kötelességnek érezte, hogy nyilvánosságra hozza az üzletember kilétét. – idézi a lap. Az ügy előzménye, hogy korábban a Sir Terenc Etherton, a második legmagasabb rangú brit bíró megtiltotta a Daily Telegraph nevű brit lapnak, hogy nyilvánosságra hozzon egy cikket, amiben egy meg nem nevezett üzletembert öt alkalmazottja szexuális zaklatásával és rasszizmussal vádolt.

A Capitoliumon történt szexuális zaklatások esetén irányadó eljárást megreformáló szabályozás a Kongresszus parkolópályáján vesztegel. A Képviselőház és a Szenátus közötti folyamatos feszültség eredményeként a törvényjavaslat több mint 6 hónapja megakadt. A Képviselőház tagjai azt állítják, társaik a Szenátusban nem akarják feloldani a saját #MeToo szabályozásuk közötti eltéréseket.

A fotográfus olyan formátumot választott az albumnak, amely növeli az képek elavultságának hangulatát. 2009-ben talált egy elhagyatott egyetemi házat, amelynek tagjait az egyetem kirúgta, nem tudni, miért. A földön ott feküdt a beavatási szertartás kézikönyve, annak minden részletével együtt. Moisey a talált könyv formátumát reprodukálta az albumában, a beavatási szöveggel együtt. E mellett felsorakoztatja az amerikai Legfelső Bíróság bíróinak, szenátorainak, vezetőinek és az amerikai elnökök nevét, akik valaha tagjai voltak ilyen egyetemi szervezeteknek. Moisey legfontosabb gondolata könyvével és a megörökített anyaggal kapcsolatban, hogy alanyai elkeseredett viselkedése részben válasz egy olyan társadalomnak, amely máshol nem kínál nekik megfelelő lehetőséget az önkifejezésre.

Még néhány kép az albumból:

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.