A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar két év alatt több mint 19 országban koncertezett, fesztiválokon, és klubokban egyaránt.

Hirdetés

Az első lemezük 2016-ban jelent meg, The Odyssey címmel, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar az amerikai turnéja után, de még a fesztiválon szezon előtt, friss klippel jelentkezik.

A Belau körülbelül két éve tűnt fel a magyar zenei palettán könnyed, electronica-val átitatott dalaival. A frissnek mondható projekt által megzenésített világában az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A céljuk, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.

Belau: Ki ne szeretne a tengerparton ücsörögni? – Interjú

Két év sem telt el a Belau megalakulása óta, de úgy berobbantak a srácok a zeneiparba, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Több mint 33 országban játszották az Island Of Promise gigaslágerüket, kiadták az első nagylemezüket, és a 2017-es év is jól kezdődött

A Belau közel két év alatt számos sikernek örülhetett: több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, a BBC Radio 1 is leadta egyik dalukat, valamint megnyerték a Fonogram-díjat az év elektronikus zenei albuma kategóriában.

A fiatal formáció két év alatt több mint 120 koncertet adott a legnagyobb hazai fesztiválokon és klubokban, valamint 19 különböző országban. 

Felléptek többet között a hollandiai Eurosonicon, az amerikai SXSW-n, a Reeperbhanon vagy az Untold fesztiválon is.

BELAU // BREATH ft. SOPHIE LINDINGER (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

The hungarian chillwave duo ‘Belau’ after their critically acclaimed debut full-length now continues its journey towards the opportunity of finding the tranquility inside featuring the extraordinary and unbelievable melodies of Sophie Lindinger, the vocalist of Leyya (AT). Scroll down for the details!

A Belau új, Breath című dalában ezúttal a Leyya nevű osztrák formációból ismert Sophie Lindinger működik közre, akivel a zenekar először Texasban találkozott személyesen. A friss dalt Kováts Marci keverte, míg a hozzátartozó videoklip Damokos Attila és Nagy Marcell munkáját dicséri.

/ Fotó: A Belau hivatalos Facebook-oldala

A második Belau-lemez előreláthatólag tavasszal lát napvilágot, a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül néhány külföldi közreműködővel. Az új dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre. A zenekar nyáron folytatja külföldi turnéját, valamint a legtöbb hazai fesztiválon is megfordul.

Hirdetés