Út az elszigeteltségből a felszabadultság felé – Új dal a Belau zenekartól

A Belau a nemzetközi elektronikus zenei színtér egyik legígéretesebb zenekara, két év alatt közel 200 koncertet adott 22 országban. Az első lemezük, The Odyssey címmel jelent meg, amelyet Fonogram-díjjal jutalmaztak. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most új dallal jelentkezik, amelyben Sophie Barker működik közre, akit legtöbben a legendás Zero 7-ből ismerhetnek.

A Belau körülbelül három éve tűnt fel a magyar zenei palettán könnyed, electronica-val átitatott dalaival. A nemzetközi projekt által megzenésített világában az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A duó célja, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni. A Belau hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd.

Egzotikus babérokra törő sundowntempó: új klippel jelentkezik a Belau

Alig telt el 8 hónap a Belauval készült interjúnk óta, de tétlenkedésnek nyomát sem tapasztaljuk! A zenekar európai turnéja után friss klippel jelentkezik. The Hungarian electronic / chillwave duo BELAU after their critically acclaimed debut full-length now redefines it’s sound with a brand new back-to-the-summer hit featuring the smooth and always enthralling melodies of the band’s live vocalist, Szécsi Böbe.

A zenekar debütáló dala, az Island of Promise megjelenését követően rögtön komoly sikereket ért el. Több hazai portálnál bekerült az év dalai közé, számos filmben, reklámban használták fel. 2016 Novemberében jelent meg The Odyssey című bemutatkozó lemezük, amellyel megnyerték a Fonogram-díjat az év elektronikus zenei lemeze kategóriában.

Belau zenekar FB2
Belau zenekar / Kép: Facebook

A lemezen található dalokat a BBC Radio 1 is játszotta, valamint 2017-ben, egyedüli magyarként felkerültek az EBBA listára is. A fiatal formáció két év alatt közel 200 koncertet adott 22 országban. Olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a hollandiai Eurosonic, az amerikai SXSW, a Reeperbhan vagy az Untold.

Az ország legkeresettebb exportzenekara most új klippel jelentkezik. Az Essence című dalban ezúttal a Zero 7 nevű formációból ismert Sophie Barker működik közre, akivel Londonban és Budapesten rögzítették a friss számot, amely neves nemzetközi magazinokban és rádiókban debütált.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A dal számunkra az egyén feltérképezésének egyes állomásait próbálja megörökíteni – út az elszigeteltségből a felszabadultság felé vagy épp a magányból egymás felé. Az Essence ilyen formán a jelképe annak, amiért érdemes küzdeni[/perfectpullquote]

– mesélte a duó az új szemelvényről, amelyhez tartozó klip, pedig P. Szabó Péter munkáját dicséri.

Belau: Ki ne szeretne a tengerparton ücsörögni? – Interjú

Két év sem telt el a Belau megalakulása óta, de úgy berobbantak a srácok a zeneiparba, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Több mint 33 országban játszották az Island Of Promise gigaslágerüket, kiadták az első nagylemezüket, és a 2017-es év is jól kezdődött

A második lemez előreláthatólag jövőre lát napvilágot, a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül néhány külföldi közreműködővel. Az új dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni a fellépéseiken.

BELAU / ESSENCE ft. SOPHIE BARKER (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

The budapest-based electronica duo, Belau now returns with a heartwarming new single from the upcoming and long-awaited sophomore full-length featuring the l…

A telt házas londoni koncertjük után folytatták európai turnéjukat és nyáron olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszanak, mint a Primavera, az Electric Castle vagy a Sziget.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból