Újabb kormánypárti személy érdemelt állami kitüntetést. A korábban katonai cenzúrát szorgalmazó Belénessy Csaba Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozata kitütetést érdemelt ki.

Értékteremtő munkájáért kapta meg Belénessy Csaba a kitüntetést

A Kossuth-, Széchenyi-díjak mellett kiosztották a miniszteri művészeti díjakat – amelyekben kormányhoz kötődő művészeket előszeretettel ismertek el – is, valamint a Magyar Érdemrend lovagkeresztjeire érdemeseket. Utóbbi elismerésben, pontosabban Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári fokozata kitüntetésben részesült Belénessy Csaba is.

A 2010 és 2012 között az állami hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda (MTI) vezéreként tevékenykedő Belénessy “a hazai közszolgálati média újságírójaként, szerkesztőjeként és vezetőjeként végzett közel négy évtizedes, értékteremtő munkája, valamint kommunikációs szakemberként folytatott sokszínű tevékenysége elismeréseként” kapta meg a lovagkeresztet.

Belenessy Csaba Katonai Cenzura Mti Kituntetes Magyar Erdemrend
Belénessy Csaba (B) És Orbán Viktor / Fotó: Mti

Belénessy korábban a Duna TV alelnökeként és a Lánchíd Rádió főszerkesztőjeként dolgozott. Dunaújvárosban is médiaközpontot szervezett a cége, amíg fideszes volt a városvezetés. Jelenleg is van műsora a kormánypárti Karc FM-en.

Az MTI-vezér és a katonai cenzúra esete

Tavaly márciusban, a koronavírus-járvány berobbanása idején Belénessy a Facebook-oldalán osztotta meg ötletét.

Kapcsolódó cikk

Mint írta, „a koronavírussal összefüggő ügyekben, a veszélyhelyzet idejére üdvös lenne elrendelni a cenzúrát”.

Első blikkre nem egészen lennénk biztosak abban, hogy Belénessy mindezt teljesen komolyan gondolja. Ám egy a poszt alatti hozzászólásban cizellálta a felvetésben. Szerinte „a honvédségnek szerintem van erre kiépített rendszere.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.