Bella Thorne színésznőt szexmunkások kritizálták az OnlyFans oldalon tett változtatásáért

Az OnlyFans közösségi oldal tranzakciós limitet vezetett be, amely ellen Bella Thorne is tiltakozását fejezte ki.

Tranzakciós korlátozást vezetett be a platform

Az OnlyFans közösségi oldal bevezetett tranzakciós korlátot a felhasználók biztonsága és túlköltekezése miatt. A platform azt is kijelentette, hogy az intézkedést nem Bella Thorne posztja inspirálta, amely a borravalók korlátozásáról szólt, írja a Dazed. Az oldal leginkább alkotók számára fenntartott platform, de ahogyan más – főleg Instagramon – közösségi oldalon, az OnlyFans-en is több felhasználó a testéből él. Az Instragram és a szóban forgó oldal közt az a legnagyobb különbség, hogy utóbbinál fizetni kell azért, hogy a követett felhasználók tartalmait láthassuk.

Bella Thorne
/ Fotó: Bella Thorne hivatalos Instagram-oldala

Bella Thorne és a DeAnna Lorraine republikánus politikus által kritizált, Cardi B is csatlakozott az OnlyFans platformhoz, amely megerősítette, hogy a 22 éves színésznő megdöntötte az egy nap alatt legtöbbet keresők rekordját 1 millió dollárral.

A színésznő reagált a vádakra

Számos szexmunkás és alkotó viszont bírálta a platform döntését, hiszen bevételeik nagy része az applikációról származik. Thorne-t azzal is megvádolták, hogy a szexmunkások farvizén próbált népszerűséget szerezni, nem törődve azzal, hogy gyakran stigmatizálják őket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem gondolt bele, hogy mi is valódi emberek vagyunk és a szexmunka is egy létező munka. Átverte az embereket azzal, hogy terjesztette azt a veszélyes és tisztességtelen sztereotípiát, hogy a szexmunkások csalók[/perfectpullquote]

– magyarázza Erika Heidewald szexmunkás.

A szexmunkások emberi bemutatása – Blowin’ Up

Stephanie Wang-Breal dokumentumfilmje tartózkodik a sztereotípiáktól. Nehéz társadalmi problémát mutat be, amelyhez nem lehet elég érzékenyen nyúlni. Azok a nők, akik nehéz sorból kezdik életüket, gyakran szexmunkásként végzik. A kiszolgáltatott helyzet rengeteg veszélyhelyt rejt, de a legrosszabb mégis az, hogy szinte senki nem védi őket.

“Fel akartam hívni a figyelmet a weboldalra, hiszen ha minél több ember van rajta, annál nagyobb az esély rá, hogy ne történjen stigmatizálódás” – reagált a vádakra a színésznő.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból