Hallgatom A 12 kisbogár Belső Parancsra és a Külső Kényszerekre...

A 12 kisbogár Belső Parancsra és a Külső Kényszerekre nem énekel

Promóció

A Belső Parancs és a Külső Kényszerek javában gyakorol, készül a koncertekre. A 12 kisbogár, új album dalai Toroczkay András otthonában kerültek rögzítésre.

Promóció

A Belső Parancs zenekar Toroczkay András egyszemélyes frontemberben ölt testet. Azonban amikor koncertekre kerül a sor, átalakulnak Belső Parancs és a Külső Kényszerek formációra.

Toroczkai András, a Belső Parancs egyszemélyes frontembere

Korábban Studt Bálint, Fejős Ádám, Németh Szabolcs, Ormai Bertold, Barna Sára alkották a zenekart. Azonban vérfrissítésen esett át a BPaKK, így Toroczkay András mellett, aki költőként és novellaíróként is tevékenykedik, Toroczkay Balázs (gitár), Vadász László (basszusgitár) és Barlog Károly (zongora) alkotja a bandát.

BELSŐ Parancs és a KÜLSŐ Kényszerek

Köszönjük mindenkinek, aki eljött!! Fantasztikusan éreztük magunkat,… találkozunk hamarosan. Jó lenne most egy kép ide a tegnapi koncertről, vagy videó, vagy hanganyag. 😀 De ha nincs, sem probléma, sőt talán jobb is. Hamarosan találkozunk! Részemről így: See More

A BPKK új albumot jelentetett meg 12 kisbogár címen, amelyen egymaga játszik mindent és három oldala van. Ha pedig gépi hang szólal meg, annak ő adja az ukászt. Az A-oldalt tárja a publikum elé először.

Mindegyik cím nélküli. Az albumot nyitó darab egy német darázstámadás emlékéről szól, ezt egy nagy szarvasbogár (2017-ben az év rovara) harci himnusza követi. A következő felvétel egy hamvas vincellérbogárról szóló opusz, a születése, élete, valamint halála, és makacs újra és újra feltámadása adja a zenemű témáját

– mondta a ContextUsnak Toroczkay.

12KISBOGÁRNAGYLEMEZ/A by BELSŐPARANCS

A hamarosan teljes egészében megjelenő instrumentális nagylemez első harmada.

Hozzátette, hogy “a nagylemez A-oldalát záró track egy Skála nevű szakállas nő köldökében tanyázó örmény pókról szól, aki egyszercsak dührohamot kap.” Ez utóbbi fájl tartalmaz Crosses-, John Lennon– és Mozart– hangmintákat is, és a fő szólamot úgynevezett blues box gitáron játszotta fel.

Költőből zenész vagy zenészből költő? A Belső Parancs első kislemeze

Az anyag pedig egy tetralógia első része, melynek végső címe Kiegyenlítődés lesz. A Hét szoba természetesen utalás Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára. A Belső Parancs Paranoid című dalát a Black Sabbath írta, és a Tudod ez a város című dal utolsó szólója is az említett zenekar gitárosától, Tony Iommitól származik.

A 2019-es Magyar Klipszemlére (Legjobb koncepció) egyébként benevezték a BPKK Kísérlet dalára készített videóklipet is – egyelőre a publikum felé nem nyilvános. A zsűri döntése alapján Dé:Nash Turul klipje érdemelte ki a díjat.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3