Hallgatom A 12 kisbogár Belső Parancsra és a Külső Kényszerekre...

A 12 kisbogár Belső Parancsra és a Külső Kényszerekre nem énekel

Promóció

A Belső Parancs és a Külső Kényszerek javában gyakorol, készül a koncertekre. A 12 kisbogár, új album dalai Toroczkay András otthonában kerültek rögzítésre.

Promóció
- Advertisement -

A Belső Parancs zenekar Toroczkay András egyszemélyes frontemberben ölt testet. Azonban amikor koncertekre kerül a sor, átalakulnak Belső Parancs és a Külső Kényszerek formációra.

Toroczkai András, a Belső Parancs egyszemélyes frontembere

Korábban Studt Bálint, Fejős Ádám, Németh Szabolcs, Ormai Bertold, Barna Sára alkották a zenekart. Azonban vérfrissítésen esett át a BPaKK, így Toroczkay András mellett, aki költőként és novellaíróként is tevékenykedik, Toroczkay Balázs (gitár), Vadász László (basszusgitár) és Barlog Károly (zongora) alkotja a bandát.

BELSŐ Parancs és a KÜLSŐ Kényszerek

Köszönjük mindenkinek, aki eljött!! Fantasztikusan éreztük magunkat,… találkozunk hamarosan. Jó lenne most egy kép ide a tegnapi koncertről, vagy videó, vagy hanganyag. 😀 De ha nincs, sem probléma, sőt talán jobb is. Hamarosan találkozunk! Részemről így: See More

A BPKK új albumot jelentetett meg 12 kisbogár címen, amelyen egymaga játszik mindent és három oldala van. Ha pedig gépi hang szólal meg, annak ő adja az ukászt. Az A-oldalt tárja a publikum elé először.

Mindegyik cím nélküli. Az albumot nyitó darab egy német darázstámadás emlékéről szól, ezt egy nagy szarvasbogár (2017-ben az év rovara) harci himnusza követi. A következő felvétel egy hamvas vincellérbogárról szóló opusz, a születése, élete, valamint halála, és makacs újra és újra feltámadása adja a zenemű témáját

– mondta a ContextUsnak Toroczkay.

12KISBOGÁRNAGYLEMEZ/A by BELSŐPARANCS

A hamarosan teljes egészében megjelenő instrumentális nagylemez első harmada.

Hozzátette, hogy “a nagylemez A-oldalát záró track egy Skála nevű szakállas nő köldökében tanyázó örmény pókról szól, aki egyszercsak dührohamot kap.” Ez utóbbi fájl tartalmaz Crosses-, John Lennon– és Mozart– hangmintákat is, és a fő szólamot úgynevezett blues box gitáron játszotta fel.

Költőből zenész vagy zenészből költő? A Belső Parancs első kislemeze

Az anyag pedig egy tetralógia első része, melynek végső címe Kiegyenlítődés lesz. A Hét szoba természetesen utalás Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára. A Belső Parancs Paranoid című dalát a Black Sabbath írta, és a Tudod ez a város című dal utolsó szólója is az említett zenekar gitárosától, Tony Iommitól származik.

A 2019-es Magyar Klipszemlére (Legjobb koncepció) egyébként benevezték a BPKK Kísérlet dalára készített videóklipet is – egyelőre a publikum felé nem nyilvános. A zsűri döntése alapján Dé:Nash Turul klipje érdemelte ki a díjat.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3