A 12 kisbogár Belső Parancsra és a Külső Kényszerekre nem énekel

A Belső Parancs és a Külső Kényszerek javában gyakorol, készül a koncertekre. A 12 kisbogár, új album dalai Toroczkay András otthonában kerültek rögzítésre.

A Belső Parancs zenekar Toroczkay András egyszemélyes frontemberben ölt testet. Azonban amikor koncertekre kerül a sor, átalakulnak Belső Parancs és a Külső Kényszerek formációra.

belső parancs és kényszerek toroczkai andrás
Toroczkai András, a Belső Parancs egyszemélyes frontembere

Korábban Studt Bálint, Fejős Ádám, Németh Szabolcs, Ormai Bertold, Barna Sára alkották a zenekart. Azonban vérfrissítésen esett át a BPaKK, így Toroczkay András mellett, aki költőként és novellaíróként is tevékenykedik, Toroczkay Balázs (gitár), Vadász László (basszusgitár) és Barlog Károly (zongora) alkotja a bandát.

Facebook

No Description

A BPKK új albumot jelentetett meg 12 kisbogár címen, amelyen egymaga játszik mindent és három oldala van. Ha pedig gépi hang szólal meg, annak ő adja az ukászt. Az A-oldalt tárja a publikum elé először.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mindegyik cím nélküli. Az albumot nyitó darab egy német darázstámadás emlékéről szól, ezt egy nagy szarvasbogár (2017-ben az év rovara) harci himnusza követi. A következő felvétel egy hamvas vincellérbogárról szóló opusz, a születése, élete, valamint halála, és makacs újra és újra feltámadása adja a zenemű témáját[/perfectpullquote]

– mondta a ContextUsnak Toroczkay.

12KISBOGÁRNAGYLEMEZ/A by BELSŐPARANCS

A hamarosan teljes egészében megjelenő instrumentális nagylemez első harmada.

Hozzátette, hogy “a nagylemez A-oldalát záró track egy Skála nevű szakállas nő köldökében tanyázó örmény pókról szól, aki egyszercsak dührohamot kap.” Ez utóbbi fájl tartalmaz Crosses-, John Lennon– és Mozart– hangmintákat is, és a fő szólamot úgynevezett blues box gitáron játszotta fel.

Költőből zenész vagy zenészből költő? A Belső Parancs első kislemeze

Az anyag pedig egy tetralógia első része, melynek végső címe Kiegyenlítődés lesz. A Hét szoba természetesen utalás Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára. A Belső Parancs Paranoid című dalát a Black Sabbath írta, és a Tudod ez a város című dal utolsó szólója is az említett zenekar gitárosától, Tony Iommitól származik.

A 2019-es Magyar Klipszemlére (Legjobb koncepció) egyébként benevezték a BPKK Kísérlet dalára készített videóklipet is – egyelőre a publikum felé nem nyilvános. A zsűri döntése alapján Dé:Nash Turul klipje érdemelte ki a díjat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból