Bemutatjuk a japán szupernagyit – Az Instagram sztárja egy 89 éves asszony, aki nagyon vicces selfieket posztol

Kimiko Nishimoto rácáfol az időseket érintő sztereotípiákra. Ő nem a kizárólag cekkerrel piacra vánszorgó vagy kalácsot sütő nagymama, de nem is a ház előtti padon magányosan üldögélő néni. A japán hölgy 2001-ben, 72 éves korában kezdett el fényképezni, és olyan karriert épített magának, amit minden amatőr fotós megirigyelne.

A Japan Times szerint Kimiko Nishimoto soha nem ért kamerához azt megelőzően, hogy beiratkozott egy fotós suliba, és idősebb fia megtanította neki a képkidolgozást. Nishimoto, aki korábban fodrász, profi kerékpáros, háztartásbeli volt, egyfajta csodabogár lett idős korára.

89 évesen több mint 100,000 Instagram-követője van szerte a világban.

Első saját kiállítása 2011-ben volt a Kumamoto Prefektusi Művészeti Múzeumban.

“Csak akartam csinálni valami vicceset” – mondta Nishimoto a Japan Times-nak. “Ami engem illet, az élet arról szól, hogy legyünk bohókásak. Körülnézek a házamban és mindig találok valami vicces dolgot, amit lefényképezhetek” – tette hozzá.

P10 Ito Nishimoto I 20180211
Kimiko Nishimoto Egyik Önarcképe / Fotó: Kimiko Nishimoto / Kimiko Nishimoto Instagram-Oldala

Nishimoto művei túlnyomórészt bizarr önarcképek.

Mindenféle jelmezben pózolt már, legyen szó békáról, medvéről vagy nyúlról.

A mozgás keltette elmosódást pedig arra használja például, hogy lefilmezze magát, ahogy szellemet kerget tolószékében. Egy másik kép meg azt ábrázolja, ahogy éppen elüti egy autó, miközben szokott módon reggeli újságját olvassa.

Self Portrait I shoot myself 新聞は楽しく読みましょう。 #自撮り #写真家 #面白写真 #事故 #遊美塾 #西本喜美子 #面白い写真 #自撮り #カメラマン #写真家 #写真展 #おばあちゃん #アートフォト #エプサイト #adobe #通販生活 #ASKA #キミちゃん #kimiko #nishimoto #photo

No Description

Nishimoto legújabb kiállítása az Epson Imaging Gallery Epsite-ban került megrendezésre. Fotóiról könyv is megjelent.

Az Instagramjára pedig durván heti egy új képet tölt fel.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból