Bencés szerzetesek YouTube-listát állítottak össze, amin Bob Marley és Metallica is szerepel

A bakonybéli Szent Mauríciusz monostorban élő bencés szerzetesrend két nagyböjti lejátszási listát állított össze YouTube-on: egy komolyzeneit és egy könnyűzeneit, utóbbin a Depresszió és Bob Marley is szerepel.

A jazzre és rockra hangolt könnyűzenei lista 23 videóból áll, a Metallica The Unforgivenjétől a The Beatles Here Comes the Sunjáig ír le egy emelkedő ívet a nagyböjti tematikának megfelelően.

A szimbolikus nevű Lamb of God zenekar mellett a The Dead South In Hell I’ll Be In Good Company című száma is felfért a listára, írja az Index.

22681082 1534868 c0bd249fb8468a8e8f9309c27dda072e wm
A YouTube-listát összeállítók / Fotó: Szent Mauríciusz Monostor

Szerepelnek rajta olasz számok és egy francia, magyar zenekarok közül pedig az EAST, a főleg a 70-es és 80-as években aktív, progresszív rockot játszó együttes mellett a Kispál és a Borz, a 30y, a Depresszió és a Republic is.

A komolyzenei lista hosszabb, harminc videót számlál.

A címek között már nem csak az olasz, de a latin és az orosz nyelv is szerephez jut. A könnyedséget Hans Zimmer képviseli, a magyarokat Kodály Zoltán és Lendvai Judit. Két szerzeménnyel az Észtország fennállásának 100 éves évfordulóján megünnepelt Arvo Pärt zeneszerző is szerepel.

A YouTube reagált minden idők legutáltabb YouTube Rewind videóra

Az NME leírása szerint a cég elégedett a Rewind-videóval, annak ellenére, hogy minden idők legutáltabb videójának kiáltották ki. A 2018-as verzió december 6-án látott napvilágot, egy hét alatt 10 millió dislike-ot gyűjtött össze. 2018 enyhén szólva sem a Facebook éve. Mi is írtunk már a cég hírnevét tépázó botrányokról.

A szerzetesek már tavaly adventre is állítottak össze hasonló lélekhangolókat, az akkori két lista összesen több mint 25 ezer lejátszást ért el a mai napig.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból