Hallgatom Bencés szerzetesek YouTube-listát állítottak össze, amin Bob Marley és...

Bencés szerzetesek YouTube-listát állítottak össze, amin Bob Marley és Metallica is szerepel

Promóció

A bakonybéli Szent Mauríciusz monostorban élő bencés szerzetesrend két nagyböjti lejátszási listát állított össze YouTube-on: egy komolyzeneit és egy könnyűzeneit, utóbbin a Depresszió és Bob Marley is szerepel.

Promóció
- Advertisement -

A jazzre és rockra hangolt könnyűzenei lista 23 videóból áll, a Metallica The Unforgivenjétől a The Beatles Here Comes the Sunjáig ír le egy emelkedő ívet a nagyböjti tematikának megfelelően.

A szimbolikus nevű Lamb of God zenekar mellett a The Dead South In Hell I’ll Be In Good Company című száma is felfért a listára, írja az Index.

A YouTube-listát összeállítók / Fotó: Szent Mauríciusz Monostor

Szerepelnek rajta olasz számok és egy francia, magyar zenekarok közül pedig az EAST, a főleg a 70-es és 80-as években aktív, progresszív rockot játszó együttes mellett a Kispál és a Borz, a 30y, a Depresszió és a Republic is.

A komolyzenei lista hosszabb, harminc videót számlál.

A címek között már nem csak az olasz, de a latin és az orosz nyelv is szerephez jut. A könnyedséget Hans Zimmer képviseli, a magyarokat Kodály Zoltán és Lendvai Judit. Két szerzeménnyel az Észtország fennállásának 100 éves évfordulóján megünnepelt Arvo Pärt zeneszerző is szerepel.

A YouTube reagált minden idők legutáltabb YouTube Rewind videóra

Az NME leírása szerint a cég elégedett a Rewind-videóval, annak ellenére, hogy minden idők legutáltabb videójának kiáltották ki. A 2018-as verzió december 6-án látott napvilágot, egy hét alatt 10 millió dislike-ot gyűjtött össze. 2018 enyhén szólva sem a Facebook éve. Mi is írtunk már a cég hírnevét tépázó botrányokról.

A szerzetesek már tavaly adventre is állítottak össze hasonló lélekhangolókat, az akkori két lista összesen több mint 25 ezer lejátszást ért el a mai napig.

Promóció
ForrásIndex
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3