A Hír TV tévécsatorna Sajtóklub műsorában Bencsik András nem finomkodott az SZFE ügyében.

Az SZFE a legmocskosabb, leglepukkantabb egyetem

Hétfőn este a Sajtóklub a szokás mederben és stílusban folyt, amíg a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) már hosszú ideje tartó ügyét nem vették górcső alá. Ezt követően Bencsik András, a Demokrata hetilap főszerkesztője, a műsor állandó tagja nehezen tudott uralkodni magát, írta a Magyar Hang, amely szemlézte a műsor legfrissebb adását.

Bencsik Andras Sajtoklub Szfe Demokrata
Bencsik András, A Demokrata Főszerkesztője, A Sajtóklub Műsor Állandó Tagja / Fotó: Hír Tv

Mint mondta: „a most folyó takarítási folyamat rávetítette a fényt erre a szutykos odúra, ahol meglapult ez a büdös, ótvaros szekta”. A további magyarázatában az allegória mint retorikai alakzatot hívta segítségül: „Kinyitották az ablakot, beáradt a napfény és ezek kimenekültek, mert nekik az volt a jó”.

Azt nem részletezte, a napfény alatt a magyar miniszterelnököt, az egész SZFE-ügyet elindító Vidnyánszky Attilát vagy a katonatisztből lett SZFE-kancellárt, Szarka Gábort értette.

Bencsik szerint nem véletlen, hogy „a Színművészetin volt a legmocskosabb, leglepukkadtabb, legkoszosabb, legótvarabb a szó fizikai értelmében is a helyzet. Így érezték magukat biztonságban, hogy minden lepukkant volt.”.

Kapcsolódó cikk

Vélhetően egy másik kormánypárti médiumon megjelent cikkre reflektált Bencsik. Mint megírtuk, az egyetem új vezetése, azon belül is a kommunikációs stáb vezeti az intézmény Facebook-oldalát. Január végén a Pesti Srácok azon cikkét osztották meg, amelyben a jelenleg is aktív hallgatókat gyalázták, illetve a ki nem festett kollégiumi szobákról írtak. A Kollégiumi Bizottság közleményben többek között azt írta, inkább tanultak, mintsem festettek a viszgaidőszak során.

Bencsik András és a kommunizmus

„Nekünk itt könyörtelennek kell lennünk és azt kell mondani ennek a szektának, hogy takarodjatok. Elég volt belőletek” – fejtette ki álláspontját a kormánypárti főszerkesztő. Bencsik hozzátette, „az egyik egyetem a másik után tisztul meg. A posztkommunista korszakon túl kell jutni!”

Nemrég egy másik, a kormány ideológiáját közvetítő tévécsatornán is azzal igyekeztek lejáratni az elfoglalt egyetemet, hogy ott kosz van, ezt az egyetem szintén elfoglalt Facebook-oldala is megosztotta.

A Magyar Hang emlékeztetett, hogy a jelenleg a Demokrata hetilap főszerkesztője korábban, a rendszerváltás előtt a Népszabadság pártélet rovatának volt a szerkesztője. A lap a közelmúltban történt perre is felhívta a figyelmet, amelyben testvérével, Bencsik Gáborral (a Magyar Krónika folyóirat főszerkesztője, 1993 és 1997 között a Soros Alapítvány kuratóriumának elnöke) együtt nyújtottak be keresetet az azonnali.hu ellen, miután az egy véleménycikkében kommunistának nevezte őket. A sajtóhelyreigazítási pert elvesztették a Bencsik-testvérek, a polgári perben pedig megegyeztek egy interjúban a kért sérelemdíj helyett.

Sajtóklub (2021-02-01) - HÍR TV

Sajtóklub (2021-02-01) - HÍR TVBayer Zsolt, a műsor házigazdája a mai adás első témájaként Békés Gáspár, Karácsony Gergely tanácsadójának azon javaslatét idé...

A Hír TV műsorait egyébként annyira kevesen nézik, hogy maga kérte a UPC Direct szolgáltatót, vegye ki a műsorkínálatai közül. Azonban tegnap jelentették be, a fentiek ellenére nem csak, hogy nem veszik ki a kínálatból, de HD minőségben lesz fogható a tévécsatorna műsorai.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.