A 2020-ban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok legenda és fia is 17 évesen nyerte meg első aranyérmét korosztályos válogatottként.
Az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott 12-10-re legyőzte a szerbeket a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, és megvédte címét.
A keddi finálé szorosan alakult: bár a szerbek szerezték meg az első találatot, a magyarok hamar összeszedték magukat, és az első negyedet kétgólos előnyben zárták, majd a nagyszünetre egy találatra zárkózott az ellenfél. A fordulás után fordított a szerb csapat, de két találattal még a zárónegyed előtt visszavette a vezetést a magyar válogatott, és a lefújásig nem is engedte ki a kezéből az előnyt.
A találkozón két gólt szerzett Benedek Mór, a 2020-ban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor fia. A győzelem kapcsán érdekes párhuzamra hívta fel a figyelmet a Magyar Vízilabda-szövetség a Facebook-oldalán: Benedek Tibor 1989-ben 17 évesen nyerte meg pályafutása első aranyérmét az U17-es Európa-bajnokságon, fia pedig ugyancsak 17 évesen szerezte meg első aranyérmét a mostani U18-as vb-n.
„A legenda újjáéled, a mi szemünk pedig picit nedvesebb a szokásosnál is” – írta bejegyzésében a szövetség.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet