Jane Campion rendezésében készül adaptáció Thomas Savage The Power of the Dog című regényéhez. A filmben Benedict Cumberbatch és Elisabeth Moss is szerepet kap majd, írja a Variety.

Jane Campion elmondása szerint nem tudta kiverni a fejéből Thomas Savage történetét, és úgy gondolja, a regény megérdemli a nagy vásznat. Ez az első alkalom, hogy férfi főszereplővel dolgozik, Benedict Cumberbatch alakításában egy komplex és karizmatikus karakterrel ismerkedhetünk majd meg.

Benedict Cumberbatch nem fogad el szerepet, ha a női társ nem ugyanannyit kap, mint ő

A színész kiemelte, az egyenlő bérezés a feminizmus központi elve. Cumberbatch fontosnak tartja a kivitelezést. Megkérdezi a színésznőket, mennyit kapnak a szerepért, ha nem ugyanannyit, mint a férfiak, kiszáll a projektből. A Brexit címet viselő filmet Toby Haynes rendezi. A brit televíziós rendező nevéhez kötődik a Black Mirror Star Trek-tematikájú epizódja is.

A The Power of the Dog (A kutya ereje) egy gazdag testvérpár, Phil (Benedict Cumberbatch) és George Burbank történetére fókuszál. Phil briliáns és kegyetlen, George pedig kényes és gyengéd. Mikor George titokban elvesz egy helyi özvegyet, Rose-t (Elisabeth Moss), Phil mindent megtesz, hogy tönkre tegye a nőt annak fia, Peter felhasználásával.

A Kutya Ereje Film Benedict Cumberbatch Elisabeth Moss
A Kutya Ereje Filmben Benedict Cumberbatch És Elisabeth Moss Is Főszerepet Vállal / Fotó: Variety

A maszkulinitás, nosztalgia és árulás témáit feszegető izgalmas történet nagy nevek közreműködésével kerül a mozivásznakra, így mindenképp érdemes majd figyelemmel követni. Jane Campion szerint ritka olyan történetet találni, amiben a témák, a cselekmény és a karakterek folyamatosan feszültséget teremtenek, ahogy egymást fedik fel, és a befejezés is kielégítő és váratlan egyszerre.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk