Benedict Cumberbatch egy szerep kedvéért a forgatási időszakban egyáltalán nem mosakodott

Legújabb filmjének forgatása alatt a mosakodást felváltotta a dohányzás Benedict Cumberbatchnél.

Így merült el a karakterben

Benedict Cumberbatch A kutya karmai köztre való felkészülés során kimaxolta aaz úgynevezett method acting-et, vagyis teljesen eggyé vált a szerepével. Az Esquire magazinnak adott interjút, amiben elmeséli, hogyan is készült fel a szerepre.

Mivel Cumberbatchnek karaktere, Phil Burbank kedvéért ipari mennyiségű sodort cigarettát kellett szívnia és meg kellett tanulnia kézzel sodorni, ahogy a Thomas Savage írta westernregényben is szerepel.

Szűrő nélküli sodort cigaretták, csak szippantás szippantás után… Amikor sokat kell szívni, az tényleg borzalmas.

A Marvel sztárja beavatta a riportert abba is, hogy milyen hosszan készült fel a szerepre. Kitanulta a kovácsmesterséget és gyakorlásképp patkót készített a rendezőjének, Jane Campionnak ajándékba. Emellett megtanulta a famegmunkálást is és miniatűr fabútor készletet faragott.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Amellett, hogy Cumberbatch nem hallgatott az igazi nevére a forgatás ideje alatt, csak a Philre, még azt is elárulta, ez idő alatt meg sem mosakodott.

Azt akartam, hogy rajtam legyen az a bűzréteg. Azt akartam, hogy az emberek a szobában tudják, milyen szagom van. Bár ez nehéz volt. Nem csak a próbákon tettem így. Elmentem enni, találkoztam Jane barátaival, meg ilyenek. Kicsit zavarban voltam a takarítónő miatt, azon a helyen, ahol éltem

– idézte fel ezt az időszakot.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A filmről

A kutya karmai közt egy Netflix sajátgyártású film, ami az 1920-as években játszódik. Phil Burbank egy magányos farkas, aki félelmet vált ki az emberekből. Egy nap azonban testvére hazaviszi új feleségét és annak fiát. Phil egészen addig gyötri őket, amíg rá nem döbben, valójában ő is képes arra, hogy kifejezze szeretetét.

A film az eddigi szakmai visszajelzések és az előzetes alapján ígéretesnek érkezik. December 1-től lesz megtekinthető a streaming platformon.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk