Benedict Cumberbatch egy a Radio Newsnak adott interjúban vallotta be, csak akkor fogad el egy szerepet, ha a női szereplőtárs csekkén ugyanaz az összeg szerepel.

A színész kiemelte, az egyenlő bérezés a feminizmus központi elve. Cumberbatch fontosnak tartja a kivitelezést. Megkérdezi a színésznőket, mennyit kapnak a szerepért, ha nem ugyanannyit, mint a férfiak, kiszáll a projektből.

Benedict Cumberbatch a Brexitről szóló filmben egy távozás mellett érvelőt alakít majd

A Brexit címet viselő filmet Toby Haynes rendezi. A brit televíziós rendező nevéhez kötődik a Black Mirror Star Trek-tematikájú epizódja is. A tárca szerda éjjeli közleményének előzményeként a londoni alsóház Brexit-ügyi bizottságának elnöke, az ellenzéki Munkáspártot képviselői Hilary Benn levélben kérte a minisztérium vezetőjét, Dominic Raabot, hogy jelenjen meg a Brexit-folyamatról szóló következő meghallgatáson a parlamenti testület előtt.

A produkciós cége is fontosnak tartja a feminista szemléletet. Cumberbatch büszke arra, hogy vele együtt kettő férfi dolgozik a cégnél. A következő alkotásuk egy női szemszögű történet lesz az anyaságról egy természeti katasztrófa idején.

Kiemelte, hogy van igény a diverzitásra, már csak a Fekete Párduc-film sikereit nézve is. Ha a neve felkelti a befektetők figyelmét, akkor ezt a figyelmet női projektekre is lehet fordítani. Ha már a nézők fele úgyis nő.

A feminizmus nem egy szörny, amely férfiakat akar bekebelezni

Miért övez ekkora utálat nők és férfiak részéről egyaránt egy egyszerű szót? Mi váltja ki a feministát lesajnáló jelzőként használó emberek haragját egy vitában egy nő védelméről? Jó, igen, címke: ám egy összefoglaló jelentést hordoz. A legtöbb ilyen vita noha online hangzik el,mert az embereknek kényelmetlen a véleményüket szemtől szembe vállalni.

Az angol színész nem riadna vissza egy tárgyiasított férfi szerepétől sem egy nő-központú filmben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha elég jó Chris Pine-nak a Wonder Womanben, akkor elég jó Cumberbatch-nak is![/perfectpullquote]

idézte a No Straight News.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk