Martin Scorsese, Nicolas Cage, Keira Knightley és még lehetne sorolni. Benedict Evans fotográfus abban a szerencsében részesült, hogy tehetségének köszönhetően a legnagyobb sztárokról készíthet portrékat. Mi a titka? Ezt most ő maga osztja meg.

Bendict Evans első és legfontosabb tulajdonságnak a magabiztosságot tartja. Mint mondja, ha a kamera mögött magabiztos valaki, akkor a portréalany is az is lesz. Ezt úgy kezdi, hogy határozott instrukciókat ad alanyának a fotózás kezdetén, amit csökkent, ahogy haladnak a képekkel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gyakran a nem várt reakciókból lesznek a legjobb képek[/perfectpullquote]

– mondja Evans.

Evans Angliában született, de jelenleg Brooklynban él. Rendszeresen publikál olyan nagynevű magazinoknak, mint a The Guardian, a Variety vagy a Wired UK. Számos projectben is részt vett, amelyek közül kiemelkedő a Body Issue, amelyben híres sportolók mutatják meg magukat meztelenül vagy félmeztelenül az ESPN magazinban. Evans 5 tippet osztott meg a portréfotózásról, bár kiemeli: az utánzás a kreativitás halála.

Minden figyelmeddel a témára fókuszálj!

Carey Mulligan
Carey Mulligan / Fotó: Benedict Evans

Evans fontosnak tartja, hogy minden erővel az alanyra kell fókuszálni, különben kevésbé fognak megnyílni. Fotózás előtt gyakran kitisztítja a gondolatait, és kizárólag a portréalanyra figyel, így teljesen át tudja adni magát az emberek mozdulatainak.

Légy óvatos az ismerős dolgokkal!

Christopher Walken
Christopher Walken / Fotó: Benedict Evans

„Néha állok a kamera mögött és azt gondolom, nahát, ez fantasztikus! De utána rájövök, hogy emlékeztet valamire, amit már láttam előtte. Ez nem feltétlenül rossz, de emiatt szoktam Miles Davist játszani fotózás közben. Ő gyakran mondta: fiúk, ne azt játsszátok, ami már létezik. Hanem azt, ami még nem” – magyarázza Evans.

Maradj nyitott a váratlan helyzetekre, mindegy mekkora a nyomás!

Ethan Hawke
Ethan Hawke / Fotó: Benedict Evans

Fontos, hogy legyen előre egy terv, de fontosabb, hogy a váratlan helyzetekre is fel legyünk készülve. Evans, aki nagy sztárokkal dolgozik, gyakran 5 percet kap, hogy lencsevégre kapja alanyát.

Nem csak az életüket kockáztatják, hanem lelki egészségüket is – fotósok a háborúban

Aki háborús zónában szeretne képeket készíteni, teljes mellszélességgel el kell köteleznie magát. Ugyanis ez a hivatás nem csak halállal végződhet, hanem olyan pszichikai következményeket is okozhat, amelyek sokszor egy egész életen át megmaradnak. Csak bámuljuk a szörnyűségeket, de abba kevesen gondolnak bele, kik állnak a lencse mögött.

A fotós szerint egyáltalán nem kell kétségbeesni, ha valami váratlan történik, ez akár pluszt is adhat a végeredménynek.

Kerüld a technikai trükköket!

M. Night Shayamalan
M. Night Shayamalan / Fotó: Benedict Evans

Evans titka, hogy nem keresi a hírnevet, nem szeretne egy valamiről felismerhető lenni. Vannak művészek, akik bizonyos világítást használnak vagy valamilyen technikát, amiről tudjuk, hogy ők azok. Evans az ellenkezőjét szeretné elérni. Számára azok a fotósok jelentik a legnagyobb inspirációt, akik bár első ránézésre azonosíthatók, mégis képesek időről időre megújulni és meglepni az embereket.

Mérd fel, meddig mehetsz a fotóalanyodnál!

Matthew Mcconaughey
Matthew Mcconaughey / Fotó: Artsy

Egy-egy fotózáson az alany fizikailag és érzelmileg is sérülhet, ha bizonyos kereteket túllép a fotós. Ez általában a végeredményen is meglátszik. Evans szerint, ha túl messzire megyünk, az tiszteletlenség. Azonban, ha csak egy kicsit lépjük át ezt a határt, és az alanyt éppen csak kimozdítjuk a komfortzónájából, a siker garantáltan nem marad el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.