Martin Scorsese, Nicolas Cage, Keira Knightley és még lehetne sorolni. Benedict Evans fotográfus abban a szerencsében részesült, hogy tehetségének köszönhetően a legnagyobb sztárokról készíthet portrékat. Mi a titka? Ezt most ő maga osztja meg.

Bendict Evans első és legfontosabb tulajdonságnak a magabiztosságot tartja. Mint mondja, ha a kamera mögött magabiztos valaki, akkor a portréalany is az is lesz. Ezt úgy kezdi, hogy határozott instrukciókat ad alanyának a fotózás kezdetén, amit csökkent, ahogy haladnak a képekkel.

Gyakran a nem várt reakciókból lesznek a legjobb képek

– mondja Evans.

Evans Angliában született, de jelenleg Brooklynban él. Rendszeresen publikál olyan nagynevű magazinoknak, mint a The Guardian, a Variety vagy a Wired UK. Számos projectben is részt vett, amelyek közül kiemelkedő a Body Issue, amelyben híres sportolók mutatják meg magukat meztelenül vagy félmeztelenül az ESPN magazinban. Evans 5 tippet osztott meg a portréfotózásról, bár kiemeli: az utánzás a kreativitás halála.

1Minden figyelmeddel a témára fókuszálj!

Carey Mulligan / Fotó: Benedict Evans

Evans fontosnak tartja, hogy minden erővel az alanyra kell fókuszálni, különben kevésbé fognak megnyílni. Fotózás előtt gyakran kitisztítja a gondolatait, és kizárólag a portréalanyra figyel, így teljesen át tudja adni magát az emberek mozdulatainak.