Március 3-án bemutatták a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, azaz a Berlinalén Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotását. Idén a neves fesztivál nagyjátékfilmes versenyprogramjában két magyar film szerepel.

Fliegauf Bence és Nagy Dénes filmjei versengenek

A másik magyar alkotást, Nagy Dénes Természetes fény című moziját kedden mutatták be a Berlinalén. Az alkotók közleménye szerint a Rengeteg – Mindenhol látlak című filmben korábban láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet. Az első részhez hasonlóan hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálomszerű útvesztőjébe kalauzol Fliegauf, amelyben a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert.

Rengeteg Mindenhol Latlak Fliegauf Bence Berlinale Jakab Juli
Jakab Juli Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol Látlak Című Filmjében / Fotó: Sajtóanyag

A filmben többek között olyan színészek szerepelnek, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli, Végh Zsolt és Balla Eszter, de feltűnik a zenész Víg Mihály, a majdnem százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is.

A magyar filmes szcéna apraja-nagyja

A Fraktál Film és azM&M Film   gyártásában készült alkotás világforgalmazója az innovatív alkotásokra specializálódott lettFilms Boutique . A film producerei Mesterházy Ernő, Fliegauf Bence és Mécs Monika, a co-producerek Pataki Ági és Kovács Gábor, az operatőrök Gyuricza Mátyás és Nyoszoli Ákos, a vágók Gelencsér Terence Gábor, Kiss Wanda és Kovács Dávid. A film zenéjét Fliegauf Bence, Beke Tamás, Fancsikai Péter szerezte.

Forest - I See You Everywhere (Rengeteg - mindenhol látlak) new clip official from Berlinale - 3/3

Forest - I See You Everywhere (Rengeteg - mindenhol látlak) new clip official from Berlin Film Festival 2021 - 3/3This is a clip for press use (EPK), for any...

A Berlinalét idén közönség és filmcsillagok nélkül, online szakmai rendezvényekkel és vetítésekkel rendezik meg ezen a héten. A szemle 71 éves történetében először két magyar nagyjátékfilm is indul a legjobb filmnek járó Arany Medvéért. A két magyar film 13 munkával versenyez az Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztandó Ezüst Medvékért. A szakmai programok ideje alatt a nemzetközi zsűri is dolgozik, döntéseiket pénteken ismertetik. A testületet az Arany Medvével az utóbbi években díjazott művészek közül válogatták ki.

Kapcsolódó cikk

Meghívták Enyedi Ildikót is, aki 2017-ben vitte el a fődíjat Testről és lélekről című filmjével. Az idei nyertesek névsorának kihirdetésével nem ér véget a 71. Berlinale. Valamennyi szekció összes filmjét bemutatják a nagyközönségnek is, a Berlinale Summer Special című rendezvénysorozatban, a nyilvános vetítéseket június 9-től június 20-ig tartják meg, ha a járványhelyzet megengedi.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet