Berlinale: Tenki Réka Európa legígéretesebb tehetségei között

Európa tíz legígéretesebb színésztehetsége között mutatkozhat be a nemzetközi filmszakmának Tenki Réka a jövő évi Berlinalén.

A filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion választotta be a Shooting Stars programba Tenki Réka színésznőt.

Tenki Réka személyében csaknem 10 év után először lesz ismét magyar résztvevője a Shooting Stars programnak

– emeli ki a Magyar Nemzeti Filmalap a közleménybe.

Hozzátette, hogy a legifjabb “filmcsillagokat” immár 21. alkalommal mutatja be a nagy presztízsű szakmai rendezvény a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál keretében.

A tíz ifjú tehetséget az egyes országok filmes promócióra szakosodott szervezetei által jelölt színészek közül választotta ki a Shooting Stars zsűrije.

Egyasszony
Tenki Réka Az Egyasszonyban / Fotó: Takács Attila

Ahogy a színésznő az évet kezdte, meghívása nem is csoda, hiszen az év elején a Variety már be is válogatta a 10 európai tehetség közé, akik a legnagyobb áttörést érhetik majd el a filmvilágban.

Magyarországról többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt kapott meghívást. Legutóbb, 2009-ben pedig Tóth Orsi kapott meghívást a rangos berlini programra.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk