Fél év múlva sor kerül az amerikai elnökválasztásra, a jelöltek között pedig igen éles a harc a győzelemért. A demokrata Bernie Sanders, előtérbe helyezve a fiatalok jövőjét jelentős népszerűségre tett szert már a cosplayesek körében is. 

A jövő a fiataloké  

Idén november 3-án kerül sor az amerikai elnökválasztásra, amikor is eldől, a Republikánius és a Demokrata Párt elnökjelöltjei közül ki foglalhatja el méltó helyét a Fehér Házban. A konzervatívok közül a legesélyesebb Donald Trump, a baloldaliaknál azonban már zsúfoltabb a mezőny, hiszen számtalan politikus jelezte elnökjelöltségi szándékát. 

Anime Fanok Bernie Sanders Mellett
Bernie Sandersnek Különösen Nagy Támogatottsága Van A Fiatalok Körében // Forrás: The Nation

Az egyik esélyes és igen népszerű demokrata jelölt Bernie Sanders is. Kampányában többek között olyan fontos terveket fogalmazott meg, mint az általános egészségügyi biztosítás bevezetése illetve a kollégiumok költségeinek és a diákhitelek csökkentése. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azt kell megértenünk, hogy az országunk jövőjét a fiatalok képezik. És ellenére mégis diákok százezrei nem engedhetik meg maguknak, hogy továbbtanuljanak, tekintve, hogy a szüleik alacsony bevétele folytán elképesztő adóságokkal hagyják el az iskolákat. És az is a mi morális kötelességünk, hogy egy egészséges bolygót hagyjunk magunk után a következő generációk számára[/perfectpullquote]

nyilatkozta Bernie Sanders. Ezek a lépések azonban jelentős költségeket emésztenének fel. Sanders azonban nem marad támogatás nélkül, a lelkes anime fanok ugyanis Twitteren több, mint ezer dollárt gyűjtöttek össze a politikus számára. 

Anime-fanok Sanders mellett

Donald Trump az utóbbi időben többször is kihúzta a gyufát. Kitiltott két liberális lapot a Fehér Házból és megkérdőjelezte az Oscar-nyertesek sikerét is. Nem csoda, hogy a fiatalok is inkább a Demokrata párt jelöltjei mellett voksolnának. 

Gördeszkákkal harcol Donald Trump ellen egy művész

Donald Trump a harmadik elnök, aki ellen alkotmány felelősségre vonást kezdeményeznek. Még decemberben szavazta meg a kongresszus az impeachment eljárás lefolytatását. Két fő vádpont van Trump ellen: a hatalommal való visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása. Az eljárás kiváltója Trump nyári megbeszélése az ukrán elnökkel.

A cosplayesek, kedvenc manga karakterük bőrébe bújva készítenek képeket és szelfiket, ezeket pedig a #cosplayersforbernie hashtaggel töltik fel a világhálóra. A képek feltöltésével a 6,9 vagy 4,2 dollárt lehet adományozni Bernie számára. A támogatók eredeti célja 100 dollár összegyűjtése volt, a mozgalom azonban olyan sikeres, hogy mára már átlépték az 1000 dolláros határt is. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ijesztő időket élünk, és mindenki szeretne valami jót tenni. Ez a kis mozgalom nemcsak lehetőség arra, hogy megmutathassuk a csodálatos jelmezeinket, de kisebb összeget is adományozhatunk, ami nem kicsit megy szembe azzal a sztereotípiával, mi szerint a cosplayesek csak drogoznak és szexelnek. És ezt ki ne imádná?[/perfectpullquote]

nyilatkozta az egyik támogató. A mozgalomban a két leghíresebb anime karakter viszi a pálmát. A legtöbben ugyanis Sailor Moonnak öltöznek be, aki a mindenek felett álló szeretetért és igazságszolgáltatásért harcol, de sokan rejtőznek a Jojo bizar kalandjaiból ismert Dio arca mögé is. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet