A köztévé egyszerűen retteg a Besh o droM videóklipjétől

Felkérte a köztelevízió a Besh o DroM zenekart a Kult 30 műsorába. Azonban mire elkészültek az új videóklipjük utómunkáival, majd az épületbe értek, már megtagadták a klip lejátszását.

A magyarországi világzene jelentékeny képviselője, a Besh o droM (lovári cigány nyelven: üld meg a lovat – a szerk.) már 1999 óta működik. A köztelevízió Kult 30 műsorába pedig elvitték volna legújabb szerzeményüket, annak videóklipjét. A Vaságy című dalhoz készült videó utómunkáival a zenekar éppen a felkérés miatt sietett.

besh o drom köztévé
Besh o droM / Fotó: A zenekar hivatalos Facebook-oldala

A low-budget költségvetésből készült klipet lelkesedésből forgatták, ám ez a lelkesedés hamar letört, miután a helyszínen kiderült, nem vetíti le a köztévé, írja az Index a Besh o droM beszámolója alapján. A lapnak az egyikük azt mondta, a szerkesztő kommunikálta feléjük, hogy a tartalmi szempontok miatt nem szeretnék levetíteni.

Mucsi Zoltán: “Olyan országban élünk, ahol ha más véleményen van valaki, akkor egy pillanat alatt ellehetetlenítik”

Debrecenben dolgozom jelenleg, ott próbálom Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című kortárs, lengyel darabját, Szikszai Rémusz rendezésében. Még nyáron elvállaltam, április 26-án látható a bemutató. Ingázom. Megyek reggel a fél 7-es vonattal, aztán jövök vissza a 2:50-essel, majd Budapesten játszom. ContextUs: Mennyire gyakori, hogy vidéki színházakban is játszol?

A lap a “valamennyi de ronda, de disznó / mind az Országházba de való” sort jegyzi meg mint problémás tartalmi elemet. A köztévé egyelőre nem indokolta döntésének okát.

Az alábbi videóklipről van szó:


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból