A Dark Necessities és a Go Robot megjelenése óta nem hallottunk a Red Hot Chili Peppersről. Az idén nálunk is fellépő együttes a minap azonban mindenki örömére új dallal jelentkezett, a Sick Love-val.

Hirdetés

Az együttes Dark Necessities című visszatérő slágere nagyon jó visszhangot kapott, a rajongók pedig már tűkön ülve várták a The Getaway címre keresztelt nagylemezt, amelyről a Dark Necessities volt az első megjelent dal. A The Getaway a banda kilencedik stúdió albuma, amely már a megjelenéskor első helyen startolt több nemzetközi toplistán. Az ehhez készült videoklipet Olivia Wilde színésznő rendezte.

A Sick Love dalhoz tartozó klipet Beth Jeans Houghton rendezte, aki animációs képekben filmesítette meg a dal szövegét. A klip megannyi bizarr élethelyzetet vonultat fel a képsorokon, és sokatmondó társadalomkritikát tartalmaz a párkapcsolati, és elszakadási nehézségektől kezdve az amerikai szépségkirálynő választások negatív arculatáig. Különösen ötletes módon jeleníti meg a szerelem kérdéskörét: a fejük helyén szívet cipelő szereplőkkel, ezzel utalva akár az ész és a szív ellentétes harcára, valamint a birtokvágyat, amelybe a párok legtöbbje beleesik. Különleges továbbá, hogy a klipben az énekes és frontember, Anthony Kiedis is szerepel a korábban már említett élethelyzetben.

Hangulatát tekintve nyugodtabb, letisztultabb, mint a korábban már az albumról megjelent Dark Necessitives és a Go Robot. Passzol a dalszöveghez, amelyhez nem is tudna a hallgató több gitárt és dobot elképzelni. Ennyi pont elég is egy beteges szerelem érzésének lefestéséhez.

Az idén nálunk is fellépő együttes koncertjén élőben is hallhatjuk ezt a slágergyanús szerzeményt.


Fotó: Kevin Petterson

Hirdetés