A néhai Betty White az állatok fáradhatatlan szószólója volt, kezdve a kóbor állatok gondozásától egészen a saját heti tévéműsoráig, a „The Pet Set” címmel, amelyet híres barátainak és kedvenceiknek szenteltek.

A színésznő évtizedekig dolgozott együtt állatvédő szervezetekkel

Legnagyobb horderejű hozzájárulása azonban még várat magára: hétfőn Betty White rajongói készen állnak arra, hogy adományozzanak állatjóléti jótékonysági szervezeteknek és menhelyeknek a #BettyWhiteChallenge elnevezésű kihívás részeként, írja az AP

„Sokszor beszélgettem Bettyvel az állatjólétről, és tudom, hogy az égből lenézve nagyon mosolyog” – mondta Robin Ganzert, aki az American Humane nevű állatjóléti szervezetet vezeti, amivel White több mint 60 évig együtt dolgozott. – Mosolyogni fog a születésnapján – mondta. – És mosolyogni fog a megváltoztatott életeken.

Nem egészen világos, hogy ki indította el a #BettyWhiteChallenge-et a közösségi médiában, röviddel White december 31-i halála után. Bárhogy is kezdődött, az ötlet – hogy White nevében 5 dollárt adományozzon egy helyi állatmentő szervezetnek a néhai színésznő születésnapján – gyorsan elindult, és a Twitteren olyan hírességektől kapott támogatást, mint Mark Hamill és George Takei.

Betty White születésnapjára a rajongók adományozással emlékeznek

2012-ben a nonprofit szervezet a legmagasabb kitüntetéssel, a Nemzeti Humanitárius éremmel tüntette ki. Ganzert emellett minden évben egy fotókönyvet adott White-nak azokról az állatokról, amelyeken a szervezet segített. Ganzert elmondása szerint a színésznő a dohányzóasztalán tartotta a fotóalbumokat.

A Best Friends Animal Society, a utahi székhelyű állatjóléti szervezet 25 000 dollárt gyűjtött össze White nevében adományozott adományok formájában, a csoport főmissziós tisztje, Holly Sizemore szerint. A csoport széles körben népszerűsítette a #BettyWhiteChallenge-t a közösségi média csatornáin, hogy támogatást szerezzen mind munkájának, mind más szervezeteknek.

Sizemore reméli, hogy a hétfő rengeteg adományt és figyelmet hoz majd az állatok jólétére.

Milyen hihetetlen lehetőség, hogy tiszteletben tartsuk Betty White örökségét – hogy egy nemzetként jöjjünk össze, és ünnepeljünk valamit, amiért annyira szenvedélyes volt, az állatok iránti szeretetét

 – mondta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet