Beyoncé újra akcióban: 150 milliót ajánlott fel a járvány miatt otthontalanokká váltaknak

Beyoncé énekesnő összesen ötszázezert dollárt adományoz azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt váltak otthontalanná.

Több mint 9 millió bérlőnek van valamilyen tartozása

Beyoncé összesen száz embert támogat majd fejenként ötezer-ötezer dollárral. A támogatásért az énekesnő honlapján lehet jelentkezni január 7-én, és valamikor január végén derül ki, hogy kik részesülhetnek az adományból, írta a CNN.

Beyonce Koronavirus Adomany Otthonok
Beyoncé 24-szeres Grammy-díjas énekesnő / Fotó: Getty Images

Az énekesnő azt írta közleményében, hogy az Egyesült Államokban december 26-án ér véget a kilakoltatási moratórium, ezután kirakhatják otthonaikból azokat, akik nem fizették lakáshiteleiket vagy bérleti díjaikat. A járvány miatt sokan elveszítették a munkájukat, vagy megcsappant a bevételük, így a hiteleket sem tudják fizetni a családok. Az Egyesült Államokban a becslések szerint 9,2 millió bérlőnek van valamilyen tartozása.

Beyoncé igyekszik támogatni a bajba jutottakat

Nem először indított el segélyakciót a járvány ideje alatt. Alapítványa, a BeyGOOD feketék által tulajdonolt kisvállalkozásoknak adott pénzügyi támogatást, 250-en kaptak tízezer dollárt.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Májusban anyjával, Tina Knowles-Lawsonnal közösen Houstonban vírustesztelő állomást hozott lére, áprilisban pedig a Twitter főnökével, Jack Dorsey-val közösen ajánlott fel hatmillió dollárt a járvány gazdasági kárainak csökkentésére.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból