Beyoncé arra kéri rajongóit, hogy csatlakozzanak ahhoz a petícióhoz, amely igazságot követel George Floyd számára.

Beyoncé szerint ez így nem mehet tovább

Több híresség is kiállt George Floyd ügyében történő igazságtétel mellett, feketék fehérek egyaránt. Kim Kardashian és Taylor Swift mellett Billie Eilish is kardoskodott az igazság mellett. Az eset kapcsán országos tüntetések alakultak ki, amelyben egy újságírót is letartóztattak.

Beyonce
Beyoncé / Fotó: Kevin Mazur

Pénteki Instagram-bejegyzésében Beyoncé elítélte az Amerika szerte tapasztalható rasszizmust és ellenállásra szólította fel rajongóit. Felhívta a követői figyelmét néhány olyan weboldalra, ahol a tiltakozásként petíciókat írhatnak alá, írja a Variety.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Igazságot kell szolgáltatnunk George Floyd számára. Mindannyian szemtanúi voltunk a halálának fényes nappal. Mindannyiunkat megtört az eset és fel vagyunk háborodva. Nem fogadhatjuk el ez a fájdalmat[/perfectpullquote]

– fejtette ki Beyoncé.

Az énekesnő kijelentette, hogy minden ember egy családba tartozik bőrszíntől függetlenül, ezért kötelességünk kiállni egymás mellett az igazságtalanság órájában.

A túlkapás miatt a rendőrt már letartóztatták

George Floyd meggyilkolásával vádolt rendőrt letartoztatták, de Beyoncé szerint ennél többre van szükség. Gyakran előfordult, hogy hasonló gyilkosságok esetében nem történt meg az igazságszolgáltatás. Ezért is bátorítja rajongóit Beyoncé, hogy írják alá a petíciót, amely Floyd számára igazságot követel.

Fotók: Az Egyesült Államok-beli antirasszista tüntetések második napja

Bár a polgármesterek kijárási tilalmat rendeltek el, és sokak felháborodására Trump a Nemzeti Gárda bevetésével és gumilövedékekkel fenyegetőzik, a tüntetések nem látszanak csitulni. George Floyd halála miatt, valamint a fekete bőrű lakosság ellen fellépő rendőri brutalitás és a fehér felsőbbrendűséggel átitatott társadalmi berendezkedések ellen tüntetések sorozata kezd kibontakozni az Egyesült-Államokban.

Remélhetőleg az igazság érvényesítését petíciókkal sikerül majd elérni és nem pedig értelmetlen és erőszakos utcai zavargásokkal, amelyet szintén csak erőszakkal lehet megfékezni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk