Bezár az Ankert 8 év működés után

Bezárja kapuit az Ankert szórakozóhely, amely, mint írják búcsúüzenetükben, “Budapest legbefogadóbb” helyszíne.

Cikkünk megjelenése előtt körülbelül egy órája tette közzé a budapesti Ankert a Facebook-oldalán, hogy jelenlegi formájában bezár.

bezár az ankert oka
A Paulay utca 33. szám alatt található Anker’t / Fotó: A szórakozóhely hivatalos Facebook-oldala

A helyszín több mint 8 éve működött, azonban 2020. február elsejétől megszűnik.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az évek során otthont adott rengeteg kulturális, zenei, sport, divat eseménynek, kerekasztal-beszélgetésnek, kiállításnak és számtalan szakmai díjjal és vendégeink szeretetével gazdagodott[/perfectpullquote]

írták az Anker’t alapítói. A Paulay utca 33. szám alatt található szórakozóhely kéthetes záróbulival köszön el. Fontos megjegyezni, hogy vélhetően csak innen költözhetnek el, hiszen az említett bejegyzésben azt írják mint szlogen: “Ugyanaz. Másképp.”

Az Anker’t a korábban szintén üzemelő Anker nyári, nyitott megfelelője volt, utóbbi már korábban bezárt, 2018-ban egy kézműves söreiről ismert kultikus skót sörfőzde nyílt meg a helyén. Ebben az évben egyébként a legendás Wichmann kocsma is befejezte a működését.

“Ne sírjatok! Ha ezt túléljük, az élet megy tovább” – Bezár az Ellátókert

Kilenc és fél év után bezár a budapesti bulinegyed egyik legnépszerűbb szórakozóhelye, az Ellátókert. A záróbuli november 24-én lesz, az esemény Facebook-oldala szerint a programban koncertek és DJ-k szerepelnek. Az Ellátó nem szűnik meg, csak új helyre költözik; már meg is találták az új helyszínt. – írták a Facebookon.

Tavaly egy másik kultikus budapesti hely, az Ellátókert története is véget ért, legalábbis a Király utcában, a tulajdonosok ugyanis szintén nem tettek le a folytatásról, azt azonban még nem tudni, hogy hol és milyen formában nyitnak ki újra.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból