Biczók/Dányi/Furulyás/Vadas: Tatiana a Trafóban

Az előadók mindannyian a Budapest Kortárstánc Főiskolán végeztek, aktív résztvevői a magyar táncéletnek. A Tatiana az ő darabjuk.

Tatiana maga számára is meglepő egyenességgel juttatja kifejezésre a benne forrongó szenvedélyt. Bízik a világban. Nem cenzúrázza magát, nem finomkodik. Amit magában talál, azt láthatóvá, hallhatóvá formálja. Vallomása érzelmi és egyben politikai hitvallás, statement. Beszél, mert fontos és érdemes beszélnie. Láthatóvá és támadhatóvá válik. Vagy hallgat, amikor hallgatni kell. Ha épp a rejtőzés az önkifejezése. Ezáltal teljes a világa.

Én írok levelet magának – Kell több? Nem mond ez eleget? Méltán tarthatja jogának hogy megvessen engemet. De ha sorsom panasz szavának, szívében egy csepp hely marad, nem fordul el, visszhangot ad.

(Puskin: Anyegin, fordította Áprily Lajos)

Az előadók, Biczók Anna, Dányi Viktória, Furulyás Dóra, és Vadas Zsófia Tamara egy generációhoz tartoznak, harmincas éveikben alkotnak, nők. Mégis különböző élethelyzetekből érkeznek, más és más a szemléletük, a módszereik, a kifejezési formájuk, így találkoznak a fizikalitáson keresztül. Külön-külön számos produkcióban vettek részt, melyek közül számos elnyerte az évad legjobb koreográfiájának járó Lábán-díjat.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. március 9., 10., 20 óra

Helyszín: Trafó Ház, Budapest

Jegyár: 2. 400 HUF, diák 1. 600 HUF

Jegyfoglalás: ITT

legolvasottabb

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból