A háromszoros Grammy-díjas énekes, az Ain’t No Sunshine és a Grandma’s Hands dalszövegírója, valamint előadója 81 évesen hunyt el szívkomplikációk miatt. 

Elhunyt Bill Withers

Bill Withers, a széles körben ismert amerikai soul-énekes március 30-án hunyt el régebb óta tartó szívkomplikációk következtében, írja a The Guardian. Az előadó 81 évesen köszönt el tőlünk és adta fel a harcot betegségével szemben.

Meghalt Bill Withers Aint No Sunshine
Bill Withers / Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images

Bill Withers legismertebb szerzeményei közé tartozik a Grandma’s Hands, a Lean on Me, a Happy Day vagy az Ain’t No Sunshine. Ezutóbbinak ugyan több feldolgozása is napvilágot látott már, mégis az ő eladásában vált széles körben ismertté és ikonikussá. Pályafutása során három Grammy-díjjal is gazdagodhatott, valamint 2015-ben a Rock and Roll Hall of Fame-be is bekerülhetett. Olyan neves előadókkal dolgozott együtt, mint Stevie Wonder. A legendás dalok szerzőjétől és előadójától fájó szívvel búcsúzunk.

Nehézkes sors

Bill Withers már gyermekkora óta nehéz utat járt be. Fiatalként beszédproblémái akadtak, többek között folytonos dadogása következtében ismerte meg egész korán a magányt. Withers mellett aligha állt valaki, aki támogatta vagy segítette volna, a barátok nyomtalanul eltűntek az életéből. 13 éves volt, amikor édesapja meghalt, így az atyai példakép is hirtelen elillant. Ezt követően nagyanyja jelentős részt vállalt a gyermeknevelésből, nem véletlen tehát, hogy a Grandma’s Hands is róla, hozzá szól. A dal egyébként felkerült az első, 1971-ben debütált lemezére, a Just As I Amre is.

Bill Withers – Grandma’s Hands

It’s an incredible song, here performed live and even better for that. Simon Cowell please take note. Proper talent can sing and play live and doesn’t need A…

Később 9 évet szolgált a seregben, leszerelését követően pedig gyári munkát végzett. Vécédeszkák gyártásában segédkezett, éjjelente pedig, ha tehette, bárokban lépett fel. A két munkából szerzett pénzét pedig, szinte teljes egészében dalainak stúdiófelvételeire költötte.

Meghalt Alan Merill, az I Love Rock ‘N’ Roll dalszövegírója

Koronavírus-fertőzés következtében hunyt el a 69 éves Alan Merill, az I Love Rock ‘n’ Roll dalszövegírója. A hírt lánya, Laura közölte. Elmondása szerint addig el sem hisszük, hogy a koronavírus milyen komoly következményekkel járhat és mekkora pusztításokat végezhet, amíg a saját környezetünkben, esetleg a családunkon belül nem tapasztaljuk annak hatását.

Azonban nem ő az egyetlen, aki alkotóként ilyen hosszú és nehézkes utat járt be. A szintén hasonló hangulatú műfajoknak hódoló Sudan Archives a fánkkészítéstől jutott el aztán a fesztiválok nagyszínpadáig.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet