Billie Eilish az alvási paralíziséről és a rémálmairól: Senki ne diagnosztizáljon a dalszövegeimből!

Billie Eilish nem csak a zenéje, hanem egy ritkán hallott pszichés zavar révén is a köztudatba került mostanában: a rémálmokkal járó alvási paralízis fogalma.

“Teljesen kikészülök tőlük!”

A fiatal énekesnő nyíltan beszél az éjjelente rátörő panaszokról a Dazed írásában.

billie eilish alvaszavar
/ Fotó: Gary Miller / Getty Images

„Teljesen kikészülök tőlük” – vallotta be az énekesnő. Ugyanakkor a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Hova megy mindenki, amikor alszik?) című lemezén található számok egy részét is az alvási paralízise és a rémálmai ihlették.

Billie Eilish-től lesz hangos az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni

Billie Eilish-től lesz hangos az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni Így reagált a fiatal szerzőpáros, amikor megkapták a lehetőséget Billie Eilish írja és adja elő a 25. James Bond-film, a Nincs idő meghalni főcímdalát, és ezzel ő lesz a legfiatalabb előadó, aki Bond-betétdalt énekelhet.

Billie Eilish korábban már beszélt arról, hogy első stúdióalbumára, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? anyagára a rémálmai és további más, a lelki egészségét befolyásoló tényezők is hatással voltak.

“Az egész éjszaka rémisztő, aztán felébredek”

Ezúttal részletesebben mesélt az alvási bénulásról és az éjjeli rettegéseiről az Ok! Magazine-nak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Borzalmas álmaim vannak. Ilyenkor mozdulni sem tudok. Az egész éjszaka rémísztő, aztán felébredek. A következő napnak ilyenkor a legtöbbször annyi, teljesen ki vagyok készülve[/perfectpullquote]

– nyilatkozta Eilish.

https://www.instagram.com/p/B72dN1gFe7k/

De, ahogy mondja, a dalaiból nem szabad a nehézségeire következtetni. A 2019-ben megjelent Bury a friend című számról ugyanakkor azt közölte, hogy valószínűleg nem úgy írta volna meg, ahogy, ha nincsenek alvásproblémái.

Billie Eilish egyszerűen műalkotásá vált: kiállították egy múzeumban

Tavaly Billie Eilish Bad Guy című dalával meghódította az egész világot. Alig 18 éves, és már történelmet írt: senki nem vitt haza még ilyen fiatalon négy Grammyt. Ő énekli majd az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni betétdalát, amit óriási megtiszteltetésnek érez. Ezzel is történelmet írt, hiszen ő a legfiatalabb énekes a franchise történetében.

De figyelmezteti a rajongóit: ne akarják a dalszövegeiből diagnosztizálni a pszichés állapotát. Bár nemrég bevallotta, hogy tavaly voltak öngyilkos gondolatai, most a következőt nyilatkozta:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A saját szemszögemből nem nagyon szoktam írni, szóval nem lehet tudni, mi az, ami tényleg velem történt, és mi a művészi fantázia szüleménye.[/perfectpullquote]

Az énekesnő idén új albummal készül, bár ez nem feltétlenül jelent egyben 2020-as megjelenést, valamint felkérték az új James Bond-főcímdal előadójának. És ha nem lenne elég, hogy történelmet írt a 007-es ügynök főcímdalával a Golden Globe-díjátadón bezsebelt elismerésekkel is rekordot döntött.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból