Hallgatom Billie Eilish az alvási paralíziséről és a rémálmairól: Senki...

Billie Eilish az alvási paralíziséről és a rémálmairól: Senki ne diagnosztizáljon a dalszövegeimből!

Promóció

Billie Eilish nem csak a zenéje, hanem egy ritkán hallott pszichés zavar révén is a köztudatba került mostanában: a rémálmokkal járó alvási paralízis fogalma.

“Teljesen kikészülök tőlük!”

Promóció
- Advertisement -

A fiatal énekesnő nyíltan beszél az éjjelente rátörő panaszokról a Dazed írásában.

/ Fotó: Gary Miller / Getty Images

„Teljesen kikészülök tőlük” – vallotta be az énekesnő. Ugyanakkor a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Hova megy mindenki, amikor alszik?) című lemezén található számok egy részét is az alvási paralízise és a rémálmai ihlették.

Billie Eilish-től lesz hangos az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni

Billie Eilish-től lesz hangos az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni Így reagált a fiatal szerzőpáros, amikor megkapták a lehetőséget Billie Eilish írja és adja elő a 25. James Bond-film, a Nincs idő meghalni főcímdalát, és ezzel ő lesz a legfiatalabb előadó, aki Bond-betétdalt énekelhet.

Billie Eilish korábban már beszélt arról, hogy első stúdióalbumára, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? anyagára a rémálmai és további más, a lelki egészségét befolyásoló tényezők is hatással voltak.

“Az egész éjszaka rémisztő, aztán felébredek”

Ezúttal részletesebben mesélt az alvási bénulásról és az éjjeli rettegéseiről az Ok! Magazine-nak.

Borzalmas álmaim vannak. Ilyenkor mozdulni sem tudok. Az egész éjszaka rémísztő, aztán felébredek. A következő napnak ilyenkor a legtöbbször annyi, teljesen ki vagyok készülve

– nyilatkozta Eilish.

🥺🥺🥺

11.2m Likes, 68.5k Comments – BILLIE EILISH (@billieeilish) on Instagram: “🥺🥺🥺”

De, ahogy mondja, a dalaiból nem szabad a nehézségeire következtetni. A 2019-ben megjelent Bury a friend című számról ugyanakkor azt közölte, hogy valószínűleg nem úgy írta volna meg, ahogy, ha nincsenek alvásproblémái.

Billie Eilish egyszerűen műalkotásá vált: kiállították egy múzeumban

Tavaly Billie Eilish Bad Guy című dalával meghódította az egész világot. Alig 18 éves, és már történelmet írt: senki nem vitt haza még ilyen fiatalon négy Grammyt. Ő énekli majd az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni betétdalát, amit óriási megtiszteltetésnek érez. Ezzel is történelmet írt, hiszen ő a legfiatalabb énekes a franchise történetében.

De figyelmezteti a rajongóit: ne akarják a dalszövegeiből diagnosztizálni a pszichés állapotát. Bár nemrég bevallotta, hogy tavaly voltak öngyilkos gondolatai, most a következőt nyilatkozta:

A saját szemszögemből nem nagyon szoktam írni, szóval nem lehet tudni, mi az, ami tényleg velem történt, és mi a művészi fantázia szüleménye.

Az énekesnő idén új albummal készül, bár ez nem feltétlenül jelent egyben 2020-as megjelenést, valamint felkérték az új James Bond-főcímdal előadójának. És ha nem lenne elég, hogy történelmet írt a 007-es ügynök főcímdalával a Golden Globe-díjátadón bezsebelt elismerésekkel is rekordot döntött.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3