Kanye West kijelentette, hogy nem lép fel a Coachella fesztiválon, hacsak Billie Eilish, a másik főszereplő bocsánatot nem kér Travis Scott rappertől, miután úgy tűnt, hogy az énekesnő Travis Scott Astroworld fesztiválos fellépésén történt végzetes katasztrófára hivatkozott nemrégiben.

Sokan úgy gondolták, Billie Eilish a katasztrófába fulladt tragédiára utalt koncertjén

Billie Eilish múlt héten Atlantában lépett fel, és leállította a műsort, amikor észrevette, hogy egy rajongó nehezen kap levegőt. Miután a rajongó orvosi ellátásban részesült, folytatta a műsort, és azt mondta a közönségnek: “Várok, amíg az emberek jól lesznek, mielőtt folytatom.”

Az Instagramon Kanye West (jelenlegi hivatalos nevén Ye) megosztott egy képernyőképet egy cikkről, amely szerint Eilish „beszólt” Scottnak, a poszthoz pedig a következőt írta: „Gyerünk, Billie, szeretünk, kérlek, kérj bocsánatot Travtól és az életüket vesztett emberek családjától, senkinek sem állt szándékában, hogy ez történjen” – idézte Kanye Westet a The Guardian.

Travnek fogalma sem volt arról, hogy mi történik, amikor a színpadon volt, és nagyon megbántották a történtek, és igen, Trav velem lesz a Coachellán, de most Billie-nek bocsánatot kell kérnie, mielőtt fellépek.

Eilish így válaszolt West bejegyzéséhez:

Szó szerint soha nem mondtam semmit Travis-ről. Csak egy rajongónak segítettem.

Eilish atlantai megjegyzését széles körben úgy értelmezték, mint a houstoni Astroworld fesztiválon, 2021 novemberében bekövetkezett tragédiára való utalást. Tíz ember halt meg fulladás következtében az összenyomódó tömegben, és körülbelül 300 ember megsérült. A legfiatalabb áldozat egy kilenc éves fiú, Ezra Blount volt.

Travis Scott folytatta a fellépését, miközben az elsősegélynyújtók megérkeztek a helyszínre, és végig csinálta az egész előadását. A Washington Post elemzése kimutatta, hogy a tömeg tagjainak riadókísérletét elnyomta Scott zenéje.

Kanye West is azt állítja, Travis Scott nem tudta, éppen tragédia történik a tömegben

Scott tagadta, hogy tudta volna, hogy a rajongók megsérültek fellépése során, majd bírósági dokumentumokban elutasította a halálesetek felelősségét, miután több, mint 140 pert indítottak hanyagságra hivatkozva, köztük egy tömeges pert, amelyet több mint 1500 koncertlátogató indított.

Decemberben egy bíró úgy döntött, hogy a 10 haláleset baleset volt. Scott és a rendezvényszervezők továbbra is a bűnügyi nyomozás középpontjában állnak. Még senki ellen nem emeltek vádat.

A Coachella fesztivált Kaliforniában rendezik április két hétvégéjén, harmadik főszereplője pedig Harry Styles lesz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet