Billie Eilish csatlakozott a George Floyd halála miatt kampányolókhoz

Billie Eilish csatlakozott a #JusticeForGeorgeFloyd és #BlackLivesMatter mozgalmakhoz, továbbá elítéli a rendőri túlkapást, amely George Floyd halálához vezetett.

Eilish nyugalomra intette a fehéreket

Tragikus esemény tartja lázban Amerikát. George Floyd halála miatt Minneapolisban tüntetések alakultak ki, miután az afroamerikai férfi a rendőri intézkedés közben vesztette életét. Billie Eilish az esetet követően Instagram-hadjáratba kezdett, hogy igazságot tegyen, írja a Variety.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A héten megpróbáltam rájönni, hogyan lehetne ezt a helyzetet finoman megközelíteni[/perfectpullquote]

– írta az énekesnő az Instagramon.

Billie Eilish George Floyd
Billie Eilish A When The Party’S Over Videóklipben / Fotó: Centrifugal Productions

Eilish végül úgy döntött, ami a szívén az a száján és megosztotta rajongóval a véleményét. Eilish a mondandóját az All Lives Matter (Minden élet számít) szlogent hangoztató embereknek címezte. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez most nem a fehér emberekről szól, hanem a feketékről, tehát a #BlackLivesMatter-kampány a helyesebb, miszerint a feketék élete számít. Eilish továbbá elítélte a fekete emberek elleni rendőri brutalitást az Egyesült Államokban.

Az újságírókat sokkolta a CNN riporterének letartóztatása

George Floydot pár nappal ezelőtt, hétfőn rángatták ki a kocsijából az amerikai rendőrök, miután egy közeli üzletben dolgozó kihívta őket és hamis pénzzel való fizetéssel gyanúsította meg a férfit. Floydot a földre teperték, a minneapolis-i tiszt pedig több, mint 8 percen keresztül térdelt a nyakán, zsebre tett kézzel, mit sem törődve a körülötte állók figyelmeztetésével a fekete férfi állapotáról.

“Ha még egyszer meghallom, hogy egy fehér ember azt mondja, hogy minden élet számít, akkor megőrülök. Kib_szottul befoghatnátok” – háborgott Eilish.

Több sztár is felszólalt az eset kapcsán

Az énekesnő szerint most a feketéknek van szüksége segítségre, hiszen őket érte atrocitás. Az énekesnő hasonlattal igyekezett megértetni álláspontját a rajongóival. Ha valakinek kigyullad a háza az nem azt jelenti, hogy a többi ház nem számít, de a tűzoltásra az égő háznál van szükség, vélekedik az énekesnő.

Megérkezett Billie Eilish videója a testszégyenítésről

Billie Eilish a közönség előtt, az egész világ szeme láttára nőtt fel. Tizennégy éves kora óta, amikor először feltűnt a SoundCoudon, azaz több mint négy éve milliók figyelik minden rezdülését. Mindez a közösségi média korában még erőteljesebb figyelmet és kitettséget jelent akár a tíz évvel ezelőtti helyzethez képest is.

Eilish posztja végén rávilágított arra is, hogy a világot fehér kiváltságosok irányítják, és ezért éri több üldöztetés a feketéket. Nyilatkozatával csatlakozott olyan sztárokhoz, mint Kim Kardashian vagy Taylor Swift, akik szintén felszólaltak George Floyd halála kapcsán.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk