Követem Közélet Billie Eilish csatlakozott a George Floyd halála miatt kampányolókhoz

Billie Eilish csatlakozott a George Floyd halála miatt kampányolókhoz

Promóció

Billie Eilish csatlakozott a #JusticeForGeorgeFloyd és #BlackLivesMatter mozgalmakhoz, továbbá elítéli a rendőri túlkapást, amely George Floyd halálához vezetett.

Eilish nyugalomra intette a fehéreket

Promóció
- Advertisement -

Tragikus esemény tartja lázban Amerikát. George Floyd halála miatt Minneapolisban tüntetések alakultak ki, miután az afroamerikai férfi a rendőri intézkedés közben vesztette életét. Billie Eilish az esetet követően Instagram-hadjáratba kezdett, hogy igazságot tegyen, írja a Variety.

A héten megpróbáltam rájönni, hogyan lehetne ezt a helyzetet finoman megközelíteni

– írta az énekesnő az Instagramon.

Billie Eilish a When the party’s over videóklipben / Fotó: Centrifugal Productions

Eilish végül úgy döntött, ami a szívén az a száján és megosztotta rajongóval a véleményét. Eilish a mondandóját az All Lives Matter (Minden élet számít) szlogent hangoztató embereknek címezte. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez most nem a fehér emberekről szól, hanem a feketékről, tehát a #BlackLivesMatter-kampány a helyesebb, miszerint a feketék élete számít. Eilish továbbá elítélte a fekete emberek elleni rendőri brutalitást az Egyesült Államokban.

Az újságírókat sokkolta a CNN riporterének letartóztatása

George Floydot pár nappal ezelőtt, hétfőn rángatták ki a kocsijából az amerikai rendőrök, miután egy közeli üzletben dolgozó kihívta őket és hamis pénzzel való fizetéssel gyanúsította meg a férfit. Floydot a földre teperték, a minneapolis-i tiszt pedig több, mint 8 percen keresztül térdelt a nyakán, zsebre tett kézzel, mit sem törődve a körülötte állók figyelmeztetésével a fekete férfi állapotáról.

“Ha még egyszer meghallom, hogy egy fehér ember azt mondja, hogy minden élet számít, akkor megőrülök. Kib_szottul befoghatnátok” – háborgott Eilish.

Több sztár is felszólalt az eset kapcsán

Az énekesnő szerint most a feketéknek van szüksége segítségre, hiszen őket érte atrocitás. Az énekesnő hasonlattal igyekezett megértetni álláspontját a rajongóival. Ha valakinek kigyullad a háza az nem azt jelenti, hogy a többi ház nem számít, de a tűzoltásra az égő háznál van szükség, vélekedik az énekesnő.

Megérkezett Billie Eilish videója a testszégyenítésről

Billie Eilish a közönség előtt, az egész világ szeme láttára nőtt fel. Tizennégy éves kora óta, amikor először feltűnt a SoundCoudon, azaz több mint négy éve milliók figyelik minden rezdülését. Mindez a közösségi média korában még erőteljesebb figyelmet és kitettséget jelent akár a tíz évvel ezelőtti helyzethez képest is.

Eilish posztja végén rávilágított arra is, hogy a világot fehér kiváltságosok irányítják, és ezért éri több üldöztetés a feketéket. Nyilatkozatával csatlakozott olyan sztárokhoz, mint Kim Kardashian vagy Taylor Swift, akik szintén felszólaltak George Floyd halála kapcsán.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3